Tesla: Cybertruck predstavia už tento rok. Do výroby má však ďaleko

Premiéra dlho avizovaného pikapu prebehne 21. decembra v Los Angeles. V mesiaci a roku, v ktorom sa odohrával kultový film Blade Runer. Musk tým len potvrdil povesť geniálneho „marketéra“.

14.11.2019 12:00
debata (1)
Novému pikapu nepovie Elon Musk inak ako... Foto: Tesla
Tesla - pikap Cybertruck Novému pikapu nepovie Elon Musk inak ako Cybertruck. Má byť futuristický, praktickejší ako Ford F-150 a rýchlejší ako základné verzie Porsche 911.

O elektrickom pikape Tesly sa hovorí už niekoľko rokov. Až tak dlho, že samotnú Teslu predbehla v jej plánoch konkurencia. Máme na mysli úspešný projekt Rivian R1T, ktorým michiganský startup doslova ohúril svet. Tesla tak musela šliapnuť na plyn a hoci tomu málokto veril, prvá úžitková novinka Tesly sa ukáže ešte tento rok. Presne 21. decembra v Los Angeles. Debut prebehne neďaleko strediska Muskovej vesmírnej spoločnosti Space X. Oznámil to na svojom twitterovom profile sám Elon Musk.

Načasovanie nie je náhodné. Presne v tomto čase a roku sa totiž odohrávalo kultové sci-fi Blade Runner z roku 1982. „Viete, nemôžem hovoriť podrobnosti, ale náš pikap bude poriadne futuristický, cyberpunkový, Blade Runner pick-up. Bude to úžasné, bude to ohromujúce,“ sľubuje Musk v podcaste Recods’s Decode podfarbenom soundtrackom zo slávneho filmu. Asi sa je na čo tešiť, pretože podľa viacerých Muskových vyjadrení má ísť o auto pripomínajúce futuristický obrnený transportér, praktickejšie ako Ford F-150 a rýchlejšie ako Porsche 911.

Pravdepodobne bude novinka vybavená ešte väčšou kapacitou akumulátorov, ako má špičkový model Tesla S. Na jedno nabitie by mala absolvovať minimálne 644 a maximálne 805 km. Šokovať má aj ťažnou silou. Ako to ale pri Tesle býva zvykom, odhalenie modelu ešte neznamená príchod k zákazníkom. Tí sa budú musieť vyzbrojiť riadnou dávkou trpezlivosti. Tesla musí najprv dokončiť vývoj a spustiť produkciu dôležitého malého crossoveru Y, ťahača Semi a druhej generácie Tesly Roadster.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla #pick-up #pikap #Elon Musk
Články podľa značiek