Jozef Kabaň sa vracia do nemeckého koncernu. Bude šéfom dizajnu VW

Slovák Jozef Kabaň sa vracia do nemeckého koncernu Volkswagen. Podľa magazínu Automobilwoche od januára vystrieda vo funkcii šéfdizajnéra značky VW Klausa Bischoffa, ktorý sa stane šéfdizajnérom celého koncernu.

04.12.2019 23:25
debata (2)

Kabaň v minulosti pôsobil ako šéfdizajnér značky Škoda Auto, ktorá je súčasťou koncernu Volkswagen.

Bischoff vo funkcii koncernového šéfdizajnéra nahradí Michaela Mauera. Ten zostane šéfdizajnérom značky Porsche, na ktorú sa tak bude môcť úplne sústrediť.

Kabaň sa počas desiatich rokov ako šéfdizajnér značky Škoda Auto podieľal na tvorbe modelov Škoda Octavia, Škoda Fabia tretej generácie, Škoda Superb a Škoda KodiaQ. V roku 2017 prestúpil z koncernu Volkswagen do automobilky BMW. Tento rok na jar bol v rámci tejto automobilky preradený k značke Rolls-Royce, na jeseň však túto značku i BMW opustil.

Kabaň sa narodil 4. januára 1973 v Námestove. S koncernom Volkswagen bol zviazaný od čias štúdií, kedy získal od automobilky štipendium. Po doštudovaní pôsobil vo Volkswagene ako juniorský dizajnér a potom viedol oddelenie exteriérového dizajnu u automobilky Audi.

Vedenie dizajnu v Škode prevzal v roku 2008. Zavŕšením jeho práce u Škody bol model Karoq, ktorý automobilka začala vyrábať v júli 2017 ako nástupcu obľúbeného modelu Yeti.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #automobilky #Jozef Kabaň
Články podľa značiek