Vypršala vám platnosť STK? Nepanikárte, pokuty zatiaľ nebudú

Za zmeškanú technickú a emisnú kontrolu sa aj naďalej pokutovať nebude. A to ani po tom, ako dostali stanice technickej a emisnej kontroly (STK a EK) výnimku a od pondelka (30. marca) môžu byť otvorené.

02.04.2020 19:00
debata (5)
Stanice technickej kontroly pracujú v... Foto: Ivan Majerský, Pravda
stk, emisna kontrola, servis, slovdekra, Stanice technickej kontroly pracujú v obmedzenom režime. Do jeho skončenia sa pokuty za neplatnú technickú a emisnú kontrolu posielať nebudú.

V utorok pred rokovaním vlády to uviedol minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) s tým, že platiť to bude dovtedy, kým sa STK nedostanú do normálneho režimu. Podľa ministra má toto opatrenie platiť na základe dohody medzi ministerstvom vnútra a ministerstvom dopravy. Rezort dopravy 13. marca informoval o tom, že prevádzkovatelia vozidiel, ktorí nemôžu absolvovať emisnú a technickú kontrolu v čase, keď je vyhlásený mimoriadny stav, nebudú pokutovaní. Príslušníci Policajného zboru neukladajú sankcie vodičom, ktorým sa skončila platnosť emisnej a technickej kontroly dňom 12. marca.

Opatrenie platilo počas doby, keď nebolo možné vykonať technickú kontrolu. Stanice STK otvorili svoje brány len začiatkom tohto týždňa a pracujú v obmedzenom režime. Aktuálne teda okresné úrady pokuty posielať nebudú. „Nateraz platí status quo, nebudeme pokutovať. Vo všeobecnosti mám názor, že minimálne dovtedy, kým STK nenabehnú do normálneho režimu,“ poznamenal Doležal. Opatrenie však neplatí pre tých, ktorí kontrolu svojho auta zanedbali pred nástupom pandémie koronavírusu. V ich prípade pokuty budú doručované aj v týchto dňoch.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #pokuty #STK #koronavírus
Články podľa značiek