Ivana Kuxová je za volantom sebavedomá

"Za volantom, som sebavedomá a rozhodná vodička," hovorí o sebe herečka Ivana Kuxová.

29.06.2011 17:17

Správa o dopravnej nehode - stiahnite si vo... Foto:
Ivana Kuxová v súčasnosti jazdí na Suzuki SX4.
debata

Aká ste šoférka?

Myslím, že ani celkom pokojná, ani extra nervák. Keď sa stane nebezpečná situácia, nahnevá ma to. Na agresívnych šoférov, ktorí zbytočne riskujú, si viem aj zanadávať.

Ste na niečo za volantom alergická?

Keď chcem na diaľnici predbehnúť pomalšie auto zľava, ale muž, ktorý v ňom sedí, začne naschvál pridávať, pretože vidí, že ho chce predbehnúť žena. Vtedy radšej pôjde aj 180 v pravom pruhu, len aby mi ukázal, že je rýchlejší ako ja. Pritom ja som celkom dobrá šoférka a napríklad ani s parkovaním som nemala nikdy ťažkosti. Neskromne si myslím, že nie som klasická žena vodička – bojazlivá a nerozhodná.

Vaše stretnutia s políciou?

Pokutu som dostala viackrát. Raz sa mi stalo, že som sa aj rozplakala. Policajti mi totiž dali pokutu 2000 korún práve v čase, keď som nemala takmer žiadne peniaze. Zaplatiť som však musela.

Aký ste spolujazdec?

Asi dosť neznesiteľný. Keďže som však bola dvakrát spolujazdcom pri nehode, je to asi aj trochu prirodzené. Stále mám pocit, že dotyčný pomaly brzdí alebo by mal niečo robiť inak.

Nestratili ste po nehodách chuť šoférovať?

Jedna z tých nehôd sa nám stala v Chorvátsku. Našťastie sa nič vážne nestalo. Naopak, bolo to celkom vtipné, pretože policajtom angličtina veľmi nešla. Druhýkrát to bolo v Bratislave. Taxikár vtedy narazil do električky a rozbil si celý Mercedes. Bol chudák v takom šoku, že namiesto toho, aby si pozbieral kusy z auta, začal zbierať tekvicové jadierka, ktoré mu popadali z prístrojovej dosky. A ja tiež v šoku som sa ho ešte spýtala: Čo som dlžná?

Ivana Kuxová – herečka
Roky za volantom: 9
Kilometrov ročne: 10 000
Vodičský preukaz: B
Prvé auto: Peugeot 206
Súčasné auto: Suzuki SX4
Obľúbené auto: Mini Cooper
Auto snov: Mini Cooper, VW Beatle, Jeep
Bicykel: horský
debata chyba
Články podľa značiek