USA: Takto sa rabuje v showroomoch. AMG v plameňoch, Hellcaty po celom meste

Totálny chaos. Tak možno označiť zábery na sociálnych sieťach, ktoré zachytávajú ničenie a krádeže nových áut z kalifornských dílerstiev. Dodge Charger Hellcat v rukách demonštrantov či horiaci Mercedes-AMG GT - to je realita súčasných dní za Atlantikom.

04.06.2020 18:00
debata (30)
Vandali doslova vyplienili predajňu vozidiel... Foto: Carscoops
USA - rabovanie v predajniach áut Vandali doslova vyplienili predajňu vozidiel Dodge, RAM a Jeep v San Leandre. Ukradli z nej približne 50 áut.

Spojené štáty nezvládajú vlnu protestov, ktorá vypukla po smrti Afroameričana Georgea Floyda v dôsledku brutálneho zásahu policajta svetlej pleti. Bohužiaľ, demonštrácie občanov bojujúcich proti policajnej svojvôli strhávajú aj vandalov. Za svoje ciele si vyberajú prakticky čokoľvek, predajne áut nevynímajúc. Na sociálnych sieťach tak kolujú "hrozivé videá z dvoch kalifornských dílerstiev.

V San Leandre výtržníci vnikli do predajne FCA, zastupujúcej značky Dodge, Jeep či RAM a doslova ju vyplienili. Otvorili trezor s kľúčmi a ukradli niekoľko desiatok vozidiel vrátane kultových „muscle cars“ Dodge Challenger Hellcats a Dodge Charger Widebody, každé v cene približne 80 000 dolárov. Na brutálne výkonných vozidlách sa ich „noví majitelia“ následne preháňali po parkovisku, ale aj v uliciach mesta. Ďalšie škody napáchali rozbitím výkladov.

Ničilo sa aj v predajni Mercedesu-Benz v... Foto: Carscoops
USA - rabovanie v predajniach áut Ničilo sa aj v predajni Mercedesu-Benz v Oaklande. V plameňoch skončil superšport AMG GT Coupé.

„Domnievame sa, že zmizlo približne päťdesiat vozidiel. Majú GPS, takže poznáme ich polohu a vieme, že jazdia úplne všade. Skúšali sme volať políciu, ale bola príliš zaneprázdnená,“ hovorí o vandalstve Carlos Hidalgo, majiteľ predajne. Zároveň dodáva, že týmto spôsobom protestujúci ničomu a nikomu nepomôžu. Skôr naopak. Táto Firma zamestnáva sto ľudí, ktorí môžu ľahko skončiť na úradoch práce.

Rabovanie totiž prišlo v tej najhoršej chvíli – po stratách spôsobených reštrikciami proti koronavírusu. Nemenej dramatická bola nočná „rabovačka“ v predajni Mercedesu-Benz v Oaklande. Na videu je vidieť, ako vzbúrenci po vniknutí do shoeroomu zapaľujú hriešne drahý Mercedes-AMG GT Coupé, rozbíjajú na vystavených autách okná a sprejmi ničia ďalšie vozidlá. Ničenie súkromného majetku asi nemá veľa spoločného s cieľom zastaviť rasizmus v radoch polície.
USA - rabovanie v predajniach áut
USA - rabovanie v predajniach áut
+3USA - rabovanie v predajniach áut

© Autorské práva vyhradené

30 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #protesty #AMG #Dodge
Články podľa značiek