Slovenský rekord. Auto malo odometer stočený temer o milión kilometrov!

Drzosť nepozná hraníc. Stočiť merač prejdenej vzdialenosti o 931 595 kilometrov môže iba podvodník, ktorý stratil už akúkoľvek súdnosť. Ale na Slovensku je evidentne možné všetko.

22.07.2021 13:05 , aktualizované: 23.07.2021 09:28
stáčanie kilometrov Foto:
Tak toto je nový slovenský rekordér v stáčaní kilometrov!
debata (46)

Údaje o najazdených kilometroch sú viac ako tri roky zaznamenávané do celoštátneho Registra prevádzkových záznamov vozidiel, ktorý zriadilo Ministerstvo dopravy a výstavby SR. Za uvedené obdobie dosiahli prvenstvo v stočených kilometroch najmä vozidlá značiek strednej triedy: Škoda, Volkswagen, Ford, Renault a FIAT.

Reálne má toto auto najazdených takmer 1,2... Foto: Tech. služba kontroly originality
odometer, stáčanie Reálne má toto auto najazdených takmer 1,2 milióna kilometrov.

Rekordérom bol doteraz automobil značky Ford Transit, ktorý mal stočený odometer (počítadlo prejdenej vzdialenosti) o 541 630 kilo­metrov. V počte stočených kilometrov „padol“ na Slovensku už nový rekord. Nejedná sa pritom o osobné vozidlo, ale o ťahač návesov vyrobený v roku 2007.

zväčšiť Takto vyzerá kilometrová história nového... Foto: Tech. služba kontroly originality
stáčanie kilometrov Takto vyzerá kilometrová história nového slovenského rekordéra.

Až do roku 2019 počet kilometrov na odometri vozidla stúpal a dosiahol hodnotu 1 188 546 kilo­metrov. Začiatkom roka 2020 bolo na počítadle prejdenej vzdialenosti už len 256 951 km. Tento ťahač má tak odometer stočený až o neuveriteľných 931 595 kilometrov, čo je s obrovským náskokom nový slovenský rekord.

Aktualizácia: Keďže aj v súvislosti s fotografiami, zverejnenými v tomto materiáli, sa ozvalo niekoľko čitateľov s tým, že ide pravdepodobne o administratívnu chybu pracoviska, ktoré kontrolu vykonalo, súvisiacu so zobrazovacími možnosťami odometra, kontaktovali sme Technickú službu kontroly originality, ktorá informáciu poslala so žiadosťou o vysvetlenie a jej verifikáciu. Na stanovisko čakáme.

Stanovisko Technickej služby kontroly originality, 23. 7., 9:27: „Pokiaľ by sme nemali podklady o tom, že kilometre skutočne boli stočené, tlačovú správu by sme nevydali.“ Miroslav Strelec, PR manažér

odometer Čítajte viac Stáčanie kilometrov je vážny problém. Ešte väčší je zatajovanie havárií

© Autorské práva vyhradené

46 debata chyba
Viac na túto tému: #stáčanie kilometrov #odometer #kontrola originality #Technická služna kontroly originality
Články podľa značiek