VIDEO: Vodička to v zápche dala na 'drzovku'. Zobrali jej vodičák

Jazdu netrpezlivej vodičky, ktorá využila odstavný pruh, aby predbehla ostatných, "ocenili" policajti zákazom ďalšej jazdy a odobratím vodičského preukazu. Hrozí jej pokuta aj zákaz šoférovania.

25.03.2023 10:00
debata (13)

VIDEO: Ostatní nech čakajú, odstavný pruh je môj – vodička si našla cestu ako obísť zápchu. Polícia jej za to zobrala vodičský preukaz.

Video

Polícia Bratislavského kraja takto popísala situáciu: Policajti Diaľničného oddelenia KDI KR PZ v Bratislave dňa 21. 3. 2023 objasňovali smelú jazdu po krajnici. 37–ročná vodička motorového vozidla zn. VW jazdila po diaľnici D1 od Trnavy smer Bratislava a od 9,5 kilometra jazdila po pravej krajnici, kde predchádzala iné vozidlá. Svoju bezohľadnú jazdu zakončila nepoužitím znamenia o zmene smeru jazdy, keď sa pripájala z pravého odbočovacieho jazdného pruhu do pravého priebežného a opätovne sa na kilometri 8,5 vrátila na krajnicu. Týmto nezodpovedným konaním porušila pravidlá cestnej premávky závažným spôsobom, za ktorý bol vodičke zadržaný vodičský preukaz a ďalšia jazda jej bola taktiež zakázaná. Za uvedené priestupky jej hrozí pokuta od 60 eur do 300 eur a zákaz činnosti do dvoch rokov".

Pripojili k tomu aj zoznam porušených paragrafov:

§ 9 Spôsob jazdy

(2) Na krajnicu smie vodič motorového vozidla vojsť len pri zastavení a státí alebo pri obchádzaní a vyhýbaní sa prekážke cestnej premávky; pritom je povinný dbať na zvýšenú opatrnosť

§ 15 Predchádzanie

(5) Vodič nesmie predchádzať

  1. po krajnici; to neplatí pri predchádzaní vpravo podľa odseku 1, pritom nesmie ohroziť ani obmedziť chodca idúceho po krajnici a cyklistu alebo vodiča malého motocykla jazdiaceho po krajnici,

§ 30 Znamenie o zmene smeru jazdy

(2) Vodič je povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy včas pred začatím jazdného úkonu podľa odseku 1, a to s ohľadom na okolnosti cestnej premávky, najmä na vozidlá idúce za ním a na povahu jazdy.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #dopravný priestupok
Články podľa značiek