Mercedes-AMG štartuje spoluprácu s MV Agusta

Koncern Daimler vyrába prakticky všetko, čo jazdí na kolesách – od malého Smartu až po diaľkový ťahač Actros. Chýbajú mu už len motocykle. Dohnať náskok BMW sa tak snaží spoluprácou s talianskou motocyklovou legendou MV Agusta.

05.11.2014 12:00
Mercedes-AMG, MV Agusta Foto:
Spoločnosti Mercedes-AMG a MV Agusta spája dlhoročná tradícia v športe a výroba tých najexkluzívnejších produktov.
debata (1)

Športová divízia Mercedes-AMG a taliansky výrobca športových motocyklov MV Agusta oznámili posledný októbrový deň podpis zmluvy o dlhodobom partnerstve. Mercedes-AMG sa zároveň stal vlastníkom 25-percentného balíka talianskej spoločnosti z Varese. Ide o jasnú odpoveď na nedávne aktivity Audi, ktoré vstúpilo do konkurenčnej motocyklovej spoločnosti Ducati.

Tobias Moers, riaditeľ Mercedesu-AMG GmbH, k tomu povedal: „Vo firme MV Agusta sme pre Mercedes-AMG našli dokonalého partnera vo svete jednej stopy. Tento výrobca s dlhoročnou tradíciou a športové oddelenie trojcípej hviezdy sú spojené nielen s dlhou pretekárskou históriou, ale tiež spoločnými hodnotami.“

Giovanni Castiglioni, šéf MV Agusta, ho doplnil slovami: „MV Agusta a Mercedes-AMG sa dokonale dopĺňajú. Spája ich výnimočný dizajn, vysoký výkon a exkluzivita. Mercedes-AMG nám jednoznačne pomôže ďalej rozširovať naše produkty do celého sveta a urýchli náš rast.“

V najbližšom čase plánuje MV Agusta predstaviť na motosalóne v Miláne (EICMA) nové nekapotované modely Brutale 800 RR a Brutale 800 Dragster RR. Úplnými novinkami budú aj stroje Stradale 800 a Turismo Veloce 800, vďaka ktorým plánuje spoločnosť ďalšiu expanziu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MV Agusta #Mercedes-AMG
Články podľa značiek