Vracia sa Impreza WRX STI so štyrmi dverami

Posledná generácia Imprezy WRX STI postrádala verziu, ktorá z nej spravila modlu. Ostrý hatchback nebol taký sexy ako sedan.

06.04.2010 13:07
Subaru Impreza WRX STI Foto:
Subaru Impreza WRX STI
debata

Tri roky trvalo, kým si v Subaru uvedomili, že bez sedanu to nepôjde. Po pauze sa STI vracia aj ako štvordverový sedan. Naďalej sa bude predávať aj ako päťdverový hatchback. Obe variácie dostali v modelovom roku 2011 okrem vzhľadovej aktualizácie aj jemné technické vylepšenia.

Subaru Impreza WRX STI

Krivky predného nárazníka sú ostrejšie a od predošlej verzie sa líši iba v detailoch. Medzi svetlami sídli začiernená maska chladiča. Zadná časť štvordverovej verzie je úplne nová. Rozšírené zadné blatníky korešpondujú so svalnatým vzhľadom zvyšku vozidla.

Stupňovitá zadná časť umožnila montáž poriadneho krídla, na aké sme boli zvyknutí pri predchádzajúcich generáciách. Oproti päťdverovému hatchbacku s decentným spojlerom nad zadným oknom Impreza WRX STI sedan vyzerá z profilu omnoho dramatickejšie a vo väčšej miere naznačuje svoje kvality aj keď parkuje.

  Foto: Subaru
Subaru Impreza WRX STI  

Revíziou prešlo aj naladenie podvozka. Oba stabilizátory pribrali o milimeter v priemere (predný na 21 mm, zadný na 19 mm). Jazdné vlastnosti majú vylepšiť pritvrdené pružiny – vpredu o 15,6 %, vzadu dokonca o 53 %.

Hmotnosť neodpruženej hmoty znižujú nové štandardné 18-palcové disky, ktoré sú oproti predchádzajúcim ľahšie o 8 kilogramov (dokopy). Ešte výraznejšiu redukciu hmoty zaručujú príplatkové 18-palcové kované disky BBS so strieborným lakovaním.

Vďaka veľkému krídlu bude sedan stabilnejší ako... Foto: Subaru
Subaru Impreza WRX STI Vďaka veľkému krídlu bude sedan stabilnejší ako hatchback.

Pre Imprezu WRX STI je vyhradený brzdový systém Brembo s ventilovanými kotúčmi. Vodičovej nohe asistuje športovo ladené ABS a EBD, ktoré rozdeľuje brzdnú silu medzi zadné kolesá podľa potreby. To dáva Impreze WRX STI výhodu počas ostrého brzdenia v zákrute, keďže systém dokáže regulovať nedotáčavosť.

Pod kapotou Imprezy WRX STI zostáva aj v modelovom roku 2011 všetko po starom. O zážitky sa stará štvorvalcový boxer s objemom 2,5 litra, ktorý prepĺňa turbodúchadlo. Výsledkom je výkon 227 kW (309 k) a krútiaci moment 393 Nm. Kombinuje sa so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou.

Impreza WRX STI ponúka športovú útulnosť. Foto: Subaru
Subaru Impreza WRX STI Impreza WRX STI ponúka športovú útulnosť.

Výkon transformuje na pohyb symetrický pohon všetkých kolies so systémom Driver Controlled Center Differential (DCCD), ktorý ponúka vodičovi auto­matický a šesť manuálnych režimov medzinápravového diferenciálu. Dodatočný systém Vehicle Dynamics Control (VDC) zabezpečuje tri rôzne jazdné charakterisktiky – Intelligent, Sport a Sport Sharp

Subaru Impreza WRX STI by sa mala na trhy dostať v priebehu leta 2010. Ceny sa dozvieme neskôr.

debata chyba
Články podľa značiek