Po Toyote ukazuje svoje kupé aj Subaru

Po Toyote FT-86 prenikli na svet aj skice sesterského kupé s logom Subaru.

08.10.2009 17:45
Subaru Coupe Foto:
Subaru Coupe
debata

Nové dvojdverové kupé zo spoločného vývoja Toyoty a Subaru je návratom k starým dobrým tradíciám a klasickej koncepcii zadného náhonu. A hoci si Subaru vybudovalo reputáciu autami s náhonom na všetky štyri kolesá, v spolupráci s Toyotou vyvíja čistokrvnú zadokolku.

Na pohon bude slúžiť dvojlitrový boxer v atmosférickej verzii aj vo verzii turbo. Z tejto spolupráce plynú výhody pre obe značky. Zdieľaním komponentov Subaru ušetrí na výrobných nákladov a navyše športovým kupé osloví novú skupinu kupujúcich. Toyota zasa získa prístup k boxer motoru, ktorý výrazne prispeje k lepším jazdným vlastnostiam vozidla.

Subaru ostáva verné plochému motoru s... Foto: Autocar
Subaru Coupe Subaru ostáva verné plochému motoru s protiľahlými valcami.

Podľa neoficiálnych informácií by mala byť Toyota FT-86 zameraná na zákazníkov vyžadujúcich viac luxusu, zatiaľ čo Subaru osloví skutočných náruživých milovníkov volantu ochotných vzdať sa v prospech hmotnosti niektorých komfortných prvkov.

Nové kupé sa bude zbiehať z výrobných pásov v japonskom závode Subaru. Po verzii s pravostranným riadením by mala nasledovať aj verzia pre kontinentálnu európu a USA.

debata chyba
Články podľa značiek