Subaru vo Frankfurte ukáže európske verzie modelu Legacy

Na frankfurtskom autosalóne predvedie Subaru všetky tri karosárske verzie európskeho Legacy.

11.08.2009 16:03
Subaru Legacy Foto:
Subaru Legacy
debata

Piata generácia Legacy mala svetovú premiéru na autosalóne v New Yorku, no jeho európsku verziu doteraz naživo nikto nevidel. Všetko sa zmení na frankfurtskom autosalóne, kde Subaru ukáže európsky sedan, kombi aj Outback.

Aj novinky budú využívať služby stáleho pohonu všetkých kolies Symmetrical AWD a motory boxer. Motory však budú uchytené v pomocnom ráme, ktorého úlohou je zachytávať vibrácie prenášané z motora do karosérie. Medzi pomocný rám a karosériu Subaru preto umiestnilo hydraulické silentbloky. Technickou zaujímavosťou je aj fakt, že okrem naftového motora už budú mať turbodúchadlo pod motorom umiestnené aj benzínové agregáty (z dôvodu zníženia ťažiska).

Motor bude uchytený na kvapalinových... Foto: Subaru
Subaru Legacy Motor bude uchytený na kvapalinových silentblokoch.

Pre Európu bude určený nový benzínový motor s objemom 2,0 litra. Ten sa v USA ani v Japonsku neukáže, pretože na tamojších trhoch bude základnou motorizáciou štvorvalec s objemom 2,5 litra. Ten bude k dispozícii aj pre európske verzie, navyše ho bude možné kombinovať s novou bezstupňovou prevodovkou LinearTronic. Táto prevodovka by mala v porovnaní s doterajším automatom priniesť úsporu približne 6 % paliva.

Ukáže sa aj kombi verzia. Foto: Subaru
Subaru Legacy Ukáže sa aj kombi verzia.

Legacy Outback vám Subaru v Európe predá aj s benzínovým šesťvalcom s objemom 3,6 litra. Jeho bližšie technické špecifikácie však automobilka zatiaľ neprezradila.

Veľkosť batožinového priestoru Subaru zatiaľ tají. Foto: Subaru
Subaru Legacy Veľkosť batožinového priestoru Subaru zatiaľ tají.

V ponuke samozrejme nechýba ani turbodiesel 2.0 Boxer Diesel s výkonom 110 kW (150 k), ktorý bude podľa predpokladov na európskom trhu najžiadanejším.

Outback môže mať pod kapotou aj šesťvalec s... Foto: Subaru
Subaru Legacy Outback môže mať pod kapotou aj šesťvalec s objemom 3,6 litra.

Subaru je povestné svojimi výbornými jazdnými vlastnosťami danými nielen stálym pohonom všetkých kolies, ale aj poctivou konštrukciou náprav. V novom Legacy budú predné kolesá zavesené na spodných priečnych ramenách a vzperách McPherson, vzadu bude zavesenie s dvojitými lichobezníkmi. Obidve nápravy dostanú mohutné pomocné rámy a silnejšie priečne skrutné stabilizátory. Najviac namáhané komponenty budú vyrobené z vysokopevnos­tnej ocele.

Európski zákazníci si budú môcť nové Legacy kúpiť už krátko po frankfurtskom autosalóne.

debata chyba
Články podľa značiek