Chrysler myslí aj na tínedžerov

Najnovšia komunikačná technológia "uconnect future" predstavená v koncepte elektrického vozidla Chrysler 200C EV na autosalóne v americkom Detroite umožní bez väčších obáv zveriť auto i menej zodpovedným mladým vodičom.

26.01.2009 13:15
Chrysler Foto:
Chrysler
debata

Štvordverový sedan Chrysler 200C EV má na palube zabudovaný systém komunikácie a ovládania „uconnect future“, prostredníctvom ktorého sa dá pre vozidlo navoliť aj režim „teenager“. Tento režim umožňuje vo vozidle nastaviť maximálnu dosahovanú rýchlosť, vlastníka dokonca upozorní ak zistí podozrivý spôsob jazdy, alebo ak sa vozidlo neprimerane vzdiali od domu.

Chrysler 200C EV dokáže jazdiť aj výlučne na... Foto: Chrysler
Chrysler Chrysler 200C EV dokáže jazdiť aj výlučne na elektrický pohon.

Nové technológie Chrysleru dokážu tiež navigovať auto do zvoleného cieľa pri najnižšej možnej spotrebe, monitorovať a riadiť z tohto automobilu vybrané elektrozariadenia na pracovisku a v domácnosti, lokalizovať odcudzené vozidlo zaslaním správy na mobil, či zistiť polohu vybraných zosieťovaných „priateľských“ áut a komunikovať s ich cestujúcimi.

Prístrojový panel tvorí veľký dotykový displej. Foto: Chrysler
Chrysler Prístrojový panel tvorí veľký dotykový displej.

Tento prototyp nového druhu elektrického vozidla, akých by malo na amerických cestách jazdiť do roku 2013 až pol milióna, dokáže na jedno načerpanie pohonných látok a dobitie poháňajúceho akumulátora najazdiť 640 kilometrov, z toho 64 km výlučne na elektrický pohon.

debata chyba
Články podľa značiek