V Piešťanoch používajú hasičský Smart

Prvý špeciálne upravený smart fortwo s naftovým motorom s objemom 0,799 litra (33 kW/45 k) začal používať Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) v Trnave. Dôvodom jeho zaradenia do aktívnej služby je jeho priechodnosť úzkymi preplnenými uličkami kúpeľného mesta. Výrazne tak omladil prestarnutý vozový park.

26.09.2008 13:03
Smart Foto:
Smart fortwo slúži v preplnených uličkách centra Piešťan.
debata

„Hasičský smart je predurčený za veliteľské vozidlo. Vďaka jeho výnimočnej ekologickosti a pri malých rozmeroch i dobrej priechodnosti v zúžených priestoroch, napríklad v mestskej aglomerácii, s ním počítame pre prípadné použitie najmä v kúpeľnom meste a okrese Piešťany.“ Informoval o tom pri prevzatí nového vozidla zástupca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave major Mgr. Vladimír Mrva. Ako ďalej uviedol, približne tri stovky hasičov trnavského krajského zboru v súčasnosti používajú okolo 140 osobných a špeciálnych vozidiel.

Pri výjazdoch musia do jednej minúty opustiť aj s technikou svoje stanovištia. Najnovší väčší zásah úspešne zvládli pri požiari kancelárskych priestorov umiestnených v 98 unimo bunkách trnavského závodu koncernu PSA (Peugeot-Citroen). Aj preto sa tešia na novú techniku, pričom im majú pribudnúť ďalšie vozidlá. Ukazuje sa to viac než potrebné, keďže ich špeciálne vozidlá majú priemerne 17 a výšková technika dokonca 20 rokov.

debata chyba
Články podľa značiek