Dodge Journey obohatil ponuku značky na slovenskom trhu

Zámorská značka Dodge rozšírila svoju ponuku na slovenskom trhu o sedemmiestny model Journey. Popri dobre známych modelov Caliber, Nitro a Avenger si tak slovenskí zákazníci môžu kúpiť už aj rodinný van so znakom Dodge na maske chladiča. Okrem bohatej výbavy sa Journey chystá bojovať o zákazníkov aj mimoriadne priaznivou cenou.

05.08.2008 18:08 , aktualizované: 18:30
Dodge Journey Foto:
Jazdnými vlastnosťami má Journey pripomínať osobné auto segmentu D.
debata

V tlačových informáciách výrobca Journey nazýva crossoverom, čo je dnes veľmi obľúbené označenie vozidiel, ktoré prenikajú do viacerých segmentov naraz. Dodge Journey má poskytnúť variabilitu rodinného vanu, priechodnosť a jazdné vlastnosti solídneho SUV a úspornosť osobného auta. Všetky tieto tvrdenia treba brať s rezervou, pravdou však ostáva, že novinka má vďaka premyslenému a patentovanému sklápaniu sedadiel príkladne variabilný vnútorný priestor. Auto je postavené na globálnej platforme D-segmentu, čo mu pre zmenu zabezpečuje dobré jazdné vlastnosti.

Vonkajší vzhľad korešponduje s ostatnými členmi rodiny Dodge, Journey si tak rozhodne nepomýlite s inou značkou. Pre priaznivcov individuálnych úprav je navyše k dispozícii bohatý zoznam príplatkových exteriérových doplnkov.

Bohatá bezpečnostná výbava zahŕňa airbag vodiča a spolujazdca, bočné vankúše pre predných pasažierov a hlavové nafukovacie záclony chrániace osoby sediace vo všetkých troch radoch. Tu treba spomenúť, že tretí rad sediel je skôr núdzový. Prioritným pri návrhu vnútorného priestoru bolo pohodlie pre piatich cestujúcich a dostatok priestoru pre ich batožinu. Druhý rad sedadiel je pozdĺžne posuvný v rozsahu 120 mm. Krajinu pôvodu auta prezrádzajú aj za prednými sedadlami umiestnené dve priehradky na 12 plechoviek s obsahom 330 ml.

Motorovú ponuku bude tvoriť chronicky známy turbodiesel 2.0 CRD, ktorý je zákazníckou verziou agregátu 2.0 TDI z dielní VW. Dosahuje výkon 103 kW (140 k) a maximálny krútiaci moment 310 Nm. Druhou alternatívou bude benzínový štvorvalec s objemom valcov 2,4 litra a výkonom 125 kW (170 k) dosahujúci maximálny krútiaci moment 220 Nm.
Benzínový motor spolupracuje s päťstupňovou manuálnou prevodovkou, v prípade naftového agregátu je na výber šesťstupňová manuálna alebo dvojspojková robotizovaná prevodovka.

Dodge Journey môžete na slovenskom trhu kúpiť už od 699 000 Sk.

debata chyba
Články podľa značiek