Hybridný Smart bude k dispozícii od októbra

Od októbra budú modely Smart fortwo s benzínovými motormi 45 kW/61 koní a 52 kW/71 koní sériovo vybavené technológiou micro hybrid drive (mhd) s komfortnou štart-stop automatikou.

24.07.2008 16:22
Smart Fortwo Foto:
Od oktobra dostanú dva benzínové motory hybridnú techniku.
debata

Vďaka aplikácii hybridnej techniky sa zníži spotreba dvoch atmosferických benzínových motorov priemerne o 8 percent. V mestskej premávke je možné dosiahnuť úsporu na hranici 20 percent.

Okrem toho budú smart fortwo cdi od jesene 2008 dodávať s uzatvoreným filtrom pevných častíc, ktorý zredukuje hodnoty emisií pevných častíc na minimum. Hodnotu vybavenia inovatívneho dvojmiestneho vozidla okrem iného zvyšuje aj nové tvarovanie kombinovaného prístroja s optimalizovanými ukazovateľmi, ako aj praktické sieťkové odkladacie priestory na dverách. Čerstvé optické akcenty dodávajú dva nové farebné tóny „sivá metalíza“ a „rallye červená“.

Hybridnú technológiu mhd dostanú verzie s maximálnym výkonom 45 kW a 52 kW benzínové motory. Technológia smart micro hybrid drive (mhd) sa osvedčuje už od roku 2007 aj napriek tomu, že bola doteraz ponúkaná iba so silnejším 52kW/71 koňovým modelom.

Ekológia aj ekonómia

Spotreba oboch verzií sa tak zníži na každú 4,3-litra.  Emisie CO2 sa zredukujú na 103 gramov na kilometer. Myšlienku štart-stop automatiky realizuje Smart mhd mimoriadne šikovným spôsobom: akonáhle vodič pribrzdí a rýchlosť klesne pod 8 km/h, vypne riadiaca elektronika motor – napríklad pri približovaní sa na svetelnú križovatku.

Motor sa okamžite v zlomku sekundy naštartuje, ak vodič zloží nohu z brzdy. Doba, počas ktorej nie je žiadna spotreba paliva, sa tak účinne predlžuje vďaka vypnutiu motora. Systém je zosúladený s automatickou prevodovkou smartu fortwo. Technológia mhd je ideálna práve do mestskej premávky a jednoducho umožňuje šetriť palivo a znižovať emisie.

Čistejší diesel

Smart zlepšuje taktiež ekologickú bilanciu dieselového modelu pomocou nového, uzatvoreného filtra pevných častíc namiesto doteraz používanej otvorenej verzie. Nový systém znižuje množstvo množstvo pevných častíc v spalinách a pracuje bezúdržbovo počas celej dlhej životnosti filtra.

Smart fortwo cdi s motorom 33kW/45 koní je tak ako doteraz sériové vozidlo s najnižšou kombinovanou spotrebou paliva na svete s hodnotou 3,4 litra na 100 kilometrov a svojimi emisiami 88g /km je naďalej CO2 šampiónom.

Interiér s novými detailami

Vhodne ku novej  „rallye červenej“ bude v interiéri línie výbavy passion aktualizovaná a harmonicky zosúladená farba „dizajnová červená“ na čalúnení.
Ďalšími novými detailami výbavy sú napr. sieťové odkladacie priestory na dverách vodiča a spolujazdca, ktoré budú ponúkať viac odkladacích možností.

debata chyba
Články podľa značiek