Kia bude vo Frankfurte provokovať konceptom Niro

Kia nemá nad svojimi súpermi zľutovanie. Po ženevskej štúdii Provo príde do Frankfurtu s ďalším provokatívnym kúskom. Koncept Niro opäť demonštruje obrovský potenciál tejto kórejskej značky.

29.08.2013 21:00
Kia-Niro Concept 2013 Foto:
Koncept Niro avizuje príchod malého mestského crossoveru, ktorý by mal mať veľmi provokatívny dizajn.
debata (1)

Tlačová správa má len desať riadkov. V podstate ide o oznámenie názvu Niro, keďže už minulý týždeň poslala Kia do sveta avízo a prvé dve fotografie vtedy ešte bezmenného štýlového mestského crossoveru. Tiež zdôrazňuje, že dizajn Nira sa rodil v jej európskom dizajnérskom stredisku vo Frankfurte pod vedením Gregoryho Guillauma, necelý kilometer od výstaviska, kde absolvuje už o pár dní svetovú premiéru.

Niro si zakladá na použití kontrastných... Foto: Kia
Kia-Niro Concept 2013 Niro si zakladá na použití kontrastných materiálov vrátane ušľachtilej ocele.

Napriek typicky showcar-ovým prvkom, akými sú krídlové dvere, či športová ergonómia s pevným sedadlom a nastaviteľnými pedálmi, nie je Niro rozhodne ranou do tmy. Kia má v pláne kompaktný mestský crossover, pravdepodobne menší než Soul, keďže druhá generácia Soulu sa na platforme ceedu posunula predsa len o čosi vyššie.

Interiér má s najväčšou pravdepodobnosťou pevné... Foto: Kia
Kia-Niro Concept 2013 Interiér má s najväčšou pravdepodobnosťou pevné sedadlá a nastaviteľný volant s pedálmi, podobne ako pri niektorých superšportoch.

Kia tiež prezradila, že v Niro bude debutovať bližšie nešpecifikovaná inovatívna pohonná jednotka. S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o hybridnú sústavu, podobnú tej, ktorá sa už ukázala v staršej štúdii Provo. Tvoril ju nový preplňovaný 4-valec 1,6 T-GDi a nezávislý elektromotor na zadnej náprave.

Aj ďalšie informácie sú zahalené tajomstvom. Viac sa dozvieme vo Frankfurte. Zatiaľ si musíme vystačiť s novou fotogalériou.

Kia Niro
Kia Niro
+4Kia Niro
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #crossover #autosalón Frankfurt 2013 #Kia Niro
Články podľa značiek