Corvette kombi? Áno, od roku 2015!

Móda karosérií shooting brake nedáva spávať ani známemu americkému úpravcovi Chevroletu Corvette – spoločnosti Callway Cars. Z Corvette Stingray tak vznikne efektné dvojdverové kombi AeroWagon.

07.10.2013 12:15
Chevrolet Corvette Callway AeroWagon Foto:
Callway AeroWagon vychádza z Corvette Stingray. Nové karbónové diely kabíny ho však premenia na dvojdverové kombi Shooting Brake.
debata (3)

Plán je známy už od januára, keď Callway Cars zverejnilo prvé skice, no až teraz potvrdilo, že pripravuje výrobu komponentov pre úpravu karosérie. Novinka dostane názov Callway AeroWagon a v porovnaní s originálom bude mať vyššiu a predĺženú strechu, čím sa v zadnej časti interiéru vytvorí praktický úložný priestor. Jeho objem nie je zatiaľ známy.

Na váhe auta by sa to však prejaviť nemalo. Nové panely karosérie budú totiž vyrobené výhradne z ultraľahkého karbónu. Ostatné diely vrátane zadného nárazníka, blatníkov, ale aj odnímateľných strešných okien Callway zachová.

Ostatné diely karosérie ostanú zachované,... Foto: Callway
Chevrolet Corvette Callway AeroWagon Ostatné diely karosérie ostanú zachované, vrátane zadného nárazníka či blatníkov.

Budúci majitelia môžu počítať aj s vyšším výkonom. Callway totiž pre AeroWagon ponúkne Power Packet, ktorý pridá k súčasným 335 kW Corvette Stingray ďalších 120. Celový výkon tohto 6,2 litrového 8-valca tak vzrastie na 455 kW.

Nebude to však žiadna lacná hračka. Samotná prestavba má stáť 22 995 dolárov, teda približne 17 000 eur. A to sa ešte budú musieť prípadní záujemcovia vyzbrojiť poriadnou dávkou trpezlivosti. Prvé autá sa totiž k zákazníkom dostanú až začiatkom roka 2015. Dôvodom je oneskorenie dodávok novej Corvette Stingray, ktorá sa dostala do predaja až v septembri.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #kombi #Chverolet #Corvette #AeroWagon #Callway #shoting brake
Články podľa značiek