Dacie idú na dračku. Rumunská automobilka rozširuje kapacity

Kým väčšina európskych automobiliek padá do červených čísiel, rumunská Dacia exceluje. Obrovský záujem o jej lacné autá, a to aj v západnej Európe, si vyžiada rozšírenie výrobných kapacít v marockom závode Tangier.

14.10.2013 16:00
Dacia Tangier Foto:
Po spustení druhej výrobnej linky v Maroku bude rumunská automobilka schopná produkovať ročne až 740 000 kusov nových Dacií.
debata (5)

Dacia nestíha uspokojovať dopyt. Súčasná produkcia v materskom závode v Pitešti ani v marockom Tangier nestačí. Od budúceho roka preto rumunská automobilka spustí druhú výrobnú linku v Maroku. V súčasnosti je tento závod schopný produkovať ročne približne 200 000 kusov modelov Lodgy a Dokker.

Investíciou 400 miliónov eur však jeho kapacita vzrastie až na 340 000 kusov ročne. K Lodgy a Dokkeru sa pridá Dacia Sandero a Sandero Stepway. Spolu s fabrikou v Pitešti, dimenzovanou na 400 000 áut modelov Logan a Sandero, bude tak Dacia schopná produkovať až 740 000 kusov vozidiel.

Investícia prinesie tiež 1 400 nových pracovných miest. Počet zamestnancov sa tak zvýši na 5 000. Výhodou produkcie v severnej Afrike sú nižšie výrobné náklady. Mzda tamojších zamestnancov je totiž polovičná v porovnaní s platmi v rumunských prevádzkach Dacie.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Maroko #výroba #Dacia #Tangier #druhá linka #Dokker #Lodgy #Sandero #Sandero Stepway
Články podľa značiek