Porsche Macan sa predvádza na prvých fotografiách

Informácie sú zatiaľ stručné, ale podoba nového menšieho SUV Porsche na platforme Audi Q5 je už odhalená. Nič na tom nemení ani mierna kamufláž.

28.10.2013 16:00
Porsche Macan 2014 Foto:
Malý Macan by mal mať dĺžku približne 4,6 metra, čo je asi o 20 cm menej ako Porsche Cayenne.
debata

Malý „Cayenne“ sa svetu predstaví už o pár dní na novembrovom autosalóne v Los Angeles. A tak Porsche prichádza s prvými oficiálnymi fotografiami Macanu. Pár detailov si síce nechalo pre seba, čo naznačuje mierna kamufláž v okolí svetiel testovacích prototypov, ale domyslieť si ich už naozaj nie je problém.

Macan bude síce vychádzať z platformy Audi Q5, dizajnom, technikou a komfortom má však poraziť svojho súrodenca so štyrmi kruhmi. Zatiaľ sú známe dve pohonné jednotky. Kompaktné SUV s dĺžkou približne 4,6 metra budú poháňať dva 6-valcové motory – oba s dvojicou turbodúchadiel. Napriek tomu dostane prívlastok Turbo len silnejší z nich s objemom 3,6 litra. Slabšia trojlitrová verzia ponesie tradičné označenie Macan S.

Pod kapotou sa spočiatku predstavia dve... Foto: Porsche
Porsche Macan 2014 Pod kapotou sa spočiatku predstavia dve 6-valcové bi-turbá, spojené s dvojspojkovou prevodovkou PDK.

Oba agregáty bude spriahnuté so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou DSG, ktorú v Zuffenhausene označujú ako PDK. Neskôr sa má ponuka motorov rozrásť o dve naftové verzie a dokonca o benzínový 4-valec vychádzajúci zo známeho motora 2,0 TFSI.

Ráta sa aj s hybridným pohonom. Zaujímavosťou Macanu bude skutočnosť, že na zadnej náprave použije širšie pneumatiky ako na predných kolesách. To naznačuje, ako veľmi záleží Porsche na jazdných vlastnostiach.

Výroba Macanu sa rozbehne v Lipsku už v decembri a na európsky trh sa dostane v máji budúceho roka. Automobilke Porsche by malo menšie SUV, ako je súčasný Cayenne, dopomôcť k zvýšeniu výroby na 200 000 áut ročne. Túto métu má naplánovanú na rok 2016.

Porsche Macan 2014
Porsche Macan 2014
+17Porsche Macan 2014
debata chyba
Viac na túto tému: #Lipsko #Porsche Macan #malé SUV #Autosalón Los Angeles
Články podľa značiek