Nissan má problém. Američania neprijali prevodovku XTronic CVT

Americké zastúpenie Nissanu čelí tvrdej kritike zo strany majiteľov vozidiel vybavených kontinuálnou prevodovkou XTronic CVT. Nie je to maličkosť. Ponúka ju totiž vo veľkom počte modelov a kariéru má naplánovanú aj v očakávanom SUV Nissan X-Trail.

17.12.2013 19:08
Nissan Xtronic CVT Foto:
Prevodovka XTronic má časté poruchy, čo je však ešte nepríjemnejšie, Američanom neimponuje jej bezstupňový charakter. A ten sa odstrániť nedá.
debata (3)

Nissan má s prevodovkami s kontinuálnou zmenou prevodu dlhoročné skúsenosti. Najmä na domácom trhu, kde sú CVT „skrine“ u zákazníkov veľmi populárne. V USA, kde prevažujú klasické automaty s hydrodynamickým meničom, pripadne dvojspojkové prevodovky, sú však novinkou.

Nissan používa v USA prevodovku Xtronic CVT vo... Foto: Nissan
Nissan Xtronic CVT Nissan používa v USA prevodovku Xtronic CVT vo veľkom počte modelov. O to vážnejšia je situácia s reklamáciami.

A taká je aj reakcia. Američanom sa nepáči bezstupňový charakter činnosti CVT. Čo sa s tým dá ale robiť? Nissan však napriek tomu reagoval sebareflexiou. „Podcenili sme osvetu a zákazníkom nedostatočne vysvetlili rozdiel medzi CVT a klasickými automatickými prevodovkami, uviedla automobilka na konto americkej kritiky.

Horšie však je, že sa stále častejšie množia v USA reklamácie prevodoviek XTronic z dôvodu poruchovosti. A to automobilke s imidžom japonskej kvality iste nepridá na popularite. Hlavne v čase, keď si to z dôvodu stagnujúcich predajov nemôže dovoliť.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Nissan #prevodovka #XTronic CVT #reklamácie
Články podľa značiek