Mercedes predstaví hodinky, ktoré komunikujú s autom

Spojenie medzi autom a vodičom sa končí zväčša po tom, čo z neho vystúpi a nechá ho na parkovisku. Zmeniť to majú špeciálne hodinky Mercedesu, vyvinuté v Silicon Valley.

29.12.2013 07:00
Mercedes-Benz - hodinky Foto:
Nové hodinky umožnia získavať majiteľom Mercedesov aktuálne informácie o vozidle aj v čase, keď sa v ňom nenachádzajú.
debata

Spojenie auta s internetom vytvára úplne nové možnosti komunikácie. Načo si teda platiť za špeciálne služby cez dispečing, keď to dokáže vozidlo zvládnuť aj samo. Stačí sa k nemu pripojiť cez internet. Presne s týmto zámerom vyvinul Mercedes-Benz v spolupráci s kalifornskou spoločnosťou Pabble Technology špeciálne hodinky.

Toto zariadenie, ktoré nosíte na ruke, spolupracuje s už existujúcimi aplikáciami Mercedesu v rámci služieb Digital DriveStyle. Hodinky sa pripoja k vozidlu a informujú vodiča o polohe vozidla, stave zabezpečenia alebo stave paliva v nádrži. Počas jazdy zas slúžia ako výstražný systém čerpajúci informácie o nebezpečných situáciách v doprave z lokálnej komunikačnej siete Car-2-Car.

Nastaviť možno tiež preferované funkcie aplikácií Digital DriveStyle, napríklad hlásenie zápch a dopravnej situácie v okolí vozidla. Svetovú premiéru má nový komunikačný systém naplánovaný na 6.¤januára na výstave Consumer Electronics Show v Las Vegas.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes #hodinky #Silicon Valley #Pabble Technology #Digital DriveStyle #Consumer Electronics Show
Články podľa značiek