Nissan Qashqai kupé chce podkúriť Range Roveru Evoque

Nový Nissan Qashqai je dávno odhalený. V súčasnosti však vraj už Nissan pracuje na jeho ďalšej, športovej verzii. A nepôjde len o obyčajný bodykit. Má totiž dostať karosériu kupé. Tí, čo pokukujú po hriešne drahom Range Rovere Evoque, by tak mali k dispozícii podstatne lacnejšiu alternatívu.

06.02.2014 16:00
debata (1)
Qashqai kupé s trojdverovou karosériou by sa... Foto: Nissan
Nissan Qashqai Coupé Qashqai kupé s trojdverovou karosériou by sa mal stať úplne novým prírastkom v ponuke Nissanu. Do kariet mu hrá úspech podstatne drahších crossoverov Range Rover Evoque a Mini Paceman.

O trojdverovom variante Qashqaia sa zmienil priamo šéf európskeho modelového a produktového oddelenia Nissanu Marco Fioravanti. Nissan by vraj rád uspokojil aj potreby športovejšie orientovanej klientely. Napokon, crossovery sú dnes v móde, tak prečo to nevyskúšať práve na platforme Qashqaia, zvlášť tej novej, ktorá je ľahšia, úspornejšia a bezpečnejšia ako kedykoľvek predtým.

Nissan by sa tak mohol pustiť do súboja s prémiovými modelmi Range Rover Evoque a Mini Paceman. Výhodou Qashqaia kupé by však bola neporovnateľne nižšia cena. Fioravanti sa tiež zmienil o pohonných jednotkách. Respektíve kategoricky odmietol príchod hybridnej technológie. Podľa neho sú súčasné motory dostatočne úsporné a zníženie spotreby o pár decilitrov sa rozchádza s myšlienkou ponuky cenovo výhodného modelu s veľkou úžitkovou hodnotou.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nissan #Coupé #Nissan Qashqai #Range Rover Evoque #Mini Paceman
Články podľa značiek