Fiat 500L Beats Edition: Lepšia aparatúra a výkonnejšie motory

Fiat v súčasnosti svoj výrobný program skôr škrtá, ako rozširuje, no jeho malým modelom sa darí. V Ženeve preto upriamil pozornosť na veľkú päťstovku, ktorá sa predstavila vo verzii Beats Edition.

10.03.2014 12:00
Fiat 500L Beats Foto:
Výnimočnosť 500L Beats je zjavná na prvý pohľad. Kombinuje matný a lesklý lak dvojfarebnej karosérie a k tomu pridáva 17-palcové čierne disky kolies a ochranné diely verzie Trekking.
debata

Novinku pripravil Fiat spolu s hudobnou spoločnosť Beats, známym hudobníkom a producentom Dr. Dre a predsedom nahrávacej spoločnosti Interscope Records Jimmym Lovineom. Cieľom je samozrejme osloviť mladú generáciu, ktorá sa rada oddáva pôžitkom kvalitnej reprodukcie. Edícia Betas je preto vybavená špeciálnou aparatúrou Beats (značka patriaca pod HTC) so šiestimi reproduktormi a subwooferom. Celkový výkon systému je až 520 W.

Kontrast dotvárajú červené linky v spätných... Foto: Fiat
Fiat 500L Beats Kontrast dotvárajú červené linky v spätných zrkadlách a rovnako sfarbené strmene kotúčových bŕzd.

Rovnako špecifický je zovňajšok. 500L Bets dostalo matný sivý lak kombinovaný s čiernou strechou a stĺpikmi vo vysokom lesku či červené linky na spätných zrkadlách. K tomu pridáva lesklé čierne disky kolies s priemerom 17 palcov a ochranné komponenty už známe z off-roadovo ladenej verzie Trekking. Čierno šedý farebný koncept s kontrastnými červenými prvkami nájdete aj v kožou čalúnenom interiéri.

Hlavným tromfom interiéru je aparatúra Beats s... Foto: Fiat
Fiat 500L Beats Hlavným tromfom interiéru je aparatúra Beats s výkonom 520 W. Na ladení zvuku sa podieľal známy hudobník Dr. Dre a šéf nahrávacej spoločnosti Interscope Records, Jimmy Lovine.

Na výber bude zo siedmich motorov vrátane dvoch nováčikov v podobe najvýkonnejšieho benzínového agregátu 1,4 T-Jet (88 kW) a najsilnejšieho dieselu 1,6 MultiJet II (88 W). Prvý z nich spotrebuje priemerne 6,9 a druhý 5,5 litra paliva na 100 km. Novinka sa európskemu publiku predstavila na autosalóne v Ženeve. V tom čase však už bola k dispozícii na domácom trhu, kde sa Fiatu 500L mimoriadne darí. Je totiž piatym najpredávanejším autom v Taliansku.

Fiat 500L Beats
Fiat 500L Beats
+17Fiat 500L Beats

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dr. Dre #Fiat 500 #Fiat #autosalón Ženeva 2014 #Fiat 500L #Beats
Články podľa značiek