Lada Granta prichádza aj ako liftback. V kufri má 440 litrov

Ruská automobilka AutoVAZ rozširuje ponuku modelu Granta, ktorý nahradil legendárne sedany a kombi so zadným náhonom. Druhým karosárskym variantom bude liftback.

12.03.2014 16:00
debata (10)
Lada Granta nie je práve výkrikom módy, ale... Foto: AutoVaz
Lada Granta Liftback Lada Granta nie je práve výkrikom módy, ale karoséria liftback jej celkom svedčí.

Lada Granta, ktorú odvodil Auto VAZ z Kaliny, sa doteraz vyrábala iba ako sedan. Okrem domovského Ruska sa jej podarilo preniknúť napríklad aj na nemecký či francúzsky trh. Novinkou v ponuke bude dvojpriestorový liftback. Zdá sa však, že spolu s liftbackom čaká Grantu aj prvá modernizácia.

Granta liftback má totiž napríklad smerové svetlá v spätných zrkadlách a možnosť denných LED svetiel. Kým predná časť sa prakticky nezmenila, zadné partie so splývavým vekom batožinového priestoru priniesli aj úplne nové zadné svetlá a nový tvar nárazníka. V kufri je slušných 440 litrov pre batožinu.

Hlavnou výhodou je ľahký prístup do... Foto: AutoVaz
Lada Granta Liftback Hlavnou výhodou je ľahký prístup do batožinového priestoru s objemom 440 litrov.

Základná výbava verzií určených pre ruský trh je veľmi skromná. Neobsahuje napríklad ani ABS, posilňovač riadenia či airbag spolujazdca. Tieto prvky sú spolu s elektricky ovládanými oknami alebo centrálnym zamykaním až vo vyšších úrovniach. Verzia Deluxe však už prináša napríklad klimatizáciu a dokonca multimediálne rozhranie so sedempalcovým dotykovým monitorom.

Za príplatok je možné získať aj stabilizačný systém ESC, parkovacie senzory a dažďový senzor. Technika pod kapotou však neumožňuje žiaden výber. Grantu poháňa aj naďalej jediný benzínový štvorvalec 1,6i s výkonom 64 kW a krútiacim momentom 140 Nm. Či sa bude nový liftback dovážať aj na Slovensko, sa nám zistiť nepodarilo.

Lada Granta Liftback
Lada Granta Liftback
+3Lada Granta Liftback

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Lada #AutoVaz #Lada Granta #liftback
Články podľa značiek