Nový Nissan Murano predstavia v New Yorku. Kabriolet už nepríde

Tretia generácia najväčšieho SUV Nissanu to má namierené už za pár dní na aprílový autosalón v New Yorku. Automobilka preto uvoľňuje prvé strohé informácie.

02.04.2014 16:00
Nissan Murano - 2014 Foto:
Najväčšie SUV Nissanu má mať ostrejšie línie. Jeho predlohou je totiž efektný koncept Resonance, ktorý sa predstavil vlani v Detroite.
debata

Nové Murano sa má opäť spoliehať na atraktívny dizajn, ktorý mu priniesol slávu pred dvanástimi rokmi, keď sa predstavila jeho prvá generácia. A že to myslí Nissan vážne, sme sa mohli presvedčiť už vlani vďaka efektnej štúdii Resonance z autosalónu v Detroite. Práve tá sa má stať predlohou jeho sériovej verzie.

Murano sa v portfóliu Nissanu postaví opäť nad Qashqai a X-Trail, ktoré dorazia už tento rok v nových generáciách. Zároveň však bude v Európe znamenať aj koniec terénneho Pathfinderu. Nemýľte si ho však s rovnomenným americkým modelom so samonosnou karosériou. Ten európsky má stále rámový podvozok a charakter off-roadu.

Veľkosťou má Murano kopírovať súčasnú generáciu s dĺžkou 4 860 mm a rázvorom 2 820 mm. Bude však pravdepodobne nižšie. Postavia ho na platforme D, ktorú zdieľajú americké modely Pathfinder alebo veľký sedan Altima. Pod kapotou sa má objaviť nielen 6-valec 3,5 V6 s výkonom 193 kW, ale aj 2,5 litrový 4-valec, a to v kombinácii s elektromotorom.

Pre Európu nebude chýbať ani diesel. Naftová verzia sa však predstaví až neskôr. Najprv totiž uvedú Murano na americký trh, a to na jeseň. Na starom kontinente ho tak môžeme očakávať najskôr na budúci rok. Isté však je, že z ponuky definitívne vypadne otvorená verzia CrossCabriolet, ktorá nenašla u zákazníkov želaný ohlas.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nissan #Nissan Murano #autosalón New York 2014
Články podľa značiek