Transparent Bonnet: Land Rover predstaví 'priehľadnú' kapotu

Nevidíte terén tesne pred či pod vozidlom? Land Rover vám ho premietne na kapotu.

14.04.2014 12:00
Land Rover - Transparent Bonnet Foto:
Predná kapota systému Transparent Bonnet sa stane akýmsi plátnom na premietanie obrazu tesne pred a pod vozidlom. Vodič tak bude mať perfektný prehľad o teréne, ktorý by inak nevidel.
debata

Kamerové systémy zobrazujúce blízke okolie vozidla na displejoch sú vcelku bežnou záležitosťou. No to, s čím príde Land Rover do New Yorku, nemá obdobu. Vytvoril totiž systém Transparent Bonnet, teda akejsi priehľadnej kapoty, cez ktorú uvidíte aj to, čo zakrýva konštrukcia vozidla.

Na kapotu sa bude jednoducho premietať záber z podvozkových kamier doplnený o virtuálny obraz predných kolies. Výsledkom je dojem, že celá predná časť vozidla je priehľadná. Vďaka tomu budete mať presnú predstavu o tom, aké prekážky vozidlo prekonáva a v akej polohe voči terénu sú predné kolesá.

„Nové technológie vrátane priehľadnej kapoty vyvíjame preto, aby sme poskytli vodičovi rozšírený pohľad v akejkoľvek situácii. Od jazdy v náročnom teréne až po parkovanie v preplnených uliciach miest,“ povedal na konto novej technológie Wolfgang Epple, šéf vývoja Jaguaru a Land Roveru.

Kedy sa Transparent Bonnet dostane do sériovej výroby, však zatiaľ automobilka nespresnila.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Land Rover #autosalón New York 2014 #Transparent Bonnet
Články podľa značiek