Audi Q4: Kladivo na BMW X4 zatiaľ len ako koncept

V Ingolstadte chystajú veľké rozšírenie ponuky SUV. Potvrdený je dokonca malý crossover Q2. Ale to nie je zďaleka všetko. V pláne je aj Audi Q4. Predstaví sa ako pekingský koncept.

14.04.2014 16:00
debata
Nové športové SUV Q4 má vychádzať z novej... Foto: Audi
Audi Q4 Concept Nové športové SUV Q4 má vychádzať z novej generácie modelu Audi Q5. V porovnaní s ním však dostane siluetu kupé. Naznačuje to aj pekinský koncept.

Po detroitskej premiére konceptu Audi Allroad Shooting Brake, ktorý predznamenáva príchod dvojdverového crossoveru Q2, prichádza na rad aj jeho väčší súrodenec. Bude sa volať Audi Q4 a svetovú premiéru absolvuje ako koncept už o pár dní na autosalóne v Pekingu. Ingolstadtská automobilka preto zverejnila prvé skice.

Štúdia má byť vybavená hybridnou sústavou.... Foto: Audi
Audi Q4 Concept Štúdia má byť vybavená hybridnou sústavou. Zadné kolesá bude poháňať výlučne elektromotor.

Je zrejmé, že čínska štúdia bude mať na rozdiel od tej detroitskej štvoro dverí. Podľa označenia by sa mohlo zdať, že pôjde o športovú verziu Audi Q3, lenže britský Autoexpress tvrdí, že Q4 bude vychádzať z nového Audi Q5. V každom prípade pôjde o priameho konkurenta nového BMW X4. Takže aj Q4 dostane zníženú športovú siluetu kabíny.

Interiér hrá na športovú strunu. Nielen... Foto: Audi
Audi Q4 Concept Interiér hrá na športovú strunu. Nielen štvoricou samostatných sedadiel, ale aj variabilitou umožňujúcou prevoz športového výstroja.

Rozdiel by však mal byť v pohone. Pre Q4 pripravuje totiž Audi „elektrickú štvorkolku“. Okrem verzií s mechanickým systémom Quattro bude teda k dispozícii aj hybrid. Kým predné kolesá bude poháňať preplňovaný spaľovací motor spolu s elektromotorom umiestneným v prevodovke, o zadné sa postará druhý nezávislý elektromotor.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Audi #Concept #koncept #SUV #autosalón Peking 2014 #Audi Q4
Články podľa značiek