Škoda Snowman: Ako by mohlo vyzerať nové české SUV

Holandský dizajnér Remco Meulendijk, vystupujúci pod značkou DesignRM, vytvoril v grafickom programe možnú podobu pripravovaného veľkého SUV Škody. Či má naozaj blízko k realite sa dozvieme najskôr koncom budúceho roka.

30.04.2014 16:00
Škoda Snowman Foto:
Škoda Snowman by mala vychádzať z detroitskej štúdie VW CrossBlue Concept. Spojí výhody SUV s variabilitou 7-miestneho MPV.
debata (1)

O veľkom SUV Škody s pracovným názvom Snowman toho veru veľa nevieme. Isté však je, že jeho výroba sa rozbehne v domácom závode v Kvasinách koncom budúceho roka a že na trh by malo doraziť začiatkom roka 2016. Technicky bude Snowman blízky detroitskej štúdii VW CrossBlue Concept, ktorá predstavila praktického kríženca SUV a sedemmiestneho MPV. Postavané bola na modulárnej platforme MQB, ktorú bude zdieľať aj Snowman.

Auto takýchto parametrov bude pre rodinne orientovanú českú značku nepochybne veľkou posilou. A to aj v prípade verzií, ktoré budú mať poháňanú len prednú nápravu. Ako by mohol Snowman vyzerať? O vizualizáciu sa pokúsil holandský dizajnér Remco Meulendijk, vystupujúci pod značkou DesignRM. Jeho predstava je pomerne pragmatická. Pri návrhu totiž vychádzal priamo zo štúdie VW CrossBlue, ktorú obohatil o typické dizajnové prvky súčasných škodoviek.

Základom Snowmanu bude predĺžená modulárna... Foto: DesignRM
Škoda Snowman Základom Snowmanu bude predĺžená modulárna platforma MQB. Tá použije motory TSI a TDI. Či sa Snowman objaví aj ako hybrid, čo naznačila technika štúdie VW CrossBlue, ale nie je isté.

Jeho CrossBlue preto dostalo prednú masku s centrálnym „zubom“, reflektory podobné Octavii a to isté platí aj o zadnej časti, kde nájdeme svetlá s „céčkovou“ grafikou a neodmysliteľné trojuholníkové formy v podobe prelisov na zadnom veku. To ale ešte nemusí nič znamenať. Nedávna štúdia Škoda VisionC totiž naznačila oveľa emotívnejšie smerovanie dizajnu českej Škody. Takže Snowman môže byť nakoniec jeho novým zástupcom.

Viac sa možno dozvieme už na jesennom autosalóne v Paríži. Podľa českých médií má totiž Škoda hotový koncept na tému veľkého SUV, ktorý ešte nebol prezentovaný a ktorý bude predznamenávať príchod sériového Snowmanu. Ale pozor, v tejto chvíli nie je ešte potvrdené ani samotné označenie nového modelu. Snowman je teda len akýmsi pracovným názvom projektu. Okrem Volkswagenu bude mať však Snowman aj španielskeho súrodenca s logom Seatu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #SUV #Škoda Snowman #Remco Meulendijk #DesignRM
Články podľa značiek