Mercedes-AMG GT: Nástupca SLS AMG odhalil interiér. Príde na jeseň

Na jesennom autosalóne v Paríži predstaví Mercedes-Benz svoj nový superšport. Nástupca okrídleného SLS AMG ponesie meno Mercedes-AMG GT a bude o čosi menší a lacnejší. Nemecký výrobca láka na skorú premiéru prvými oficiálnymi snímkami interiéru.

06.05.2014 06:00
debata
Interiér Mercedesu-AMG GT bude silne... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-AMG GT Interiér Mercedesu-AMG GT bude silne inšpirovaný leteckým dizajnom. To platí aj pre stredovú konzolu s ôsmimi kruhovými ovládačmi, systémom Comand a elektronickým voličom prevodovky.

Po hyperšportoch McLaren Mercedes a Mercedes-Benz SLS AMG mení Stuttgart stratégiu. Nový vrcholový člen športovej rodiny s trojcípou hviezdou bude o čosi menej extrovertný a cenovo prístupnejší. Dokonca ponúkne na rozdiel od svojich predchodcov s krídlovými dverami na výber viac pohonných jednotiek.

Na chystanú jesennú premiéru sa už teraz rozhodol Mercedes-Benz upozorniť zverejnením prvých oficiálnych snímok interiéru. V podstate tak zopakoval svoj marketingový recept, ktorý uplatnil už dávnejšie napríklad pri prezentácii nového radu S, C a naposledy triedy V. Ako vidieť, o tom, že novinka patrí do stajne Mercedesu, niet najmenších pochybností.

Dvojmiestne kupé nesie všetky typické znaky nových interiérov zo Stuttgartu. Nájdeme tu kruhové prieduchy ventilácie so schémou podobnou triede S a S Coupé. To znamená štyri centrálne a dva po krajoch palubnej dosky. Všetko zušľachťuje koža a karbón. Nové je usporiadanie stredovej konzoly s ovládačom prevodovky, aktívneho podvozku a ďalších kľúčových funkcií vozidla.

Celý interiér zušľachťuje pravá koža, karbónové... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-AMG GT Celý interiér zušľachťuje pravá koža, karbónové obklady a kovový povrch mnohých ovládačov či prieduchov ventilácie. Multimediálne rozhranie bude naďalej spoliehať na bezdotykový displej.

Celá konzola je vraj inšpirovaná tvarom privádzača vzduchu v konštrukcii vojenských stíhačiek. Osem kruhových ovládačov má evokovať 8 valcov pod kapotou. Čo sa týka multimediálneho rozhrania, Mercedes-AMG GT ostane verný ovládaču Comand a touch-padu, takže s dotykovou obrazovkou sa ani do budúcnosti nepočíta. Rovnako sympatická je konzervatívnosť v oblasti prístrojov.

Žiaden virtuálny panel sa nekoná, pod kaplnkou nájdeme poctivé analógové prístroje s ručičkami. Viac o novom superšporte naozaj nevieme. Isté je, že Mercedes-AMG GT bude mať kompaktnejšie rozmery a príde o krídlové dvere. To by mu malo zabezpečiť aj nižšiu cenu a väčšie objemy predaja, než jeho astronomicky drahým predchodcom.

Osemvalec pod kapotou je potvrdený. Bude mať objem štyroch litrov, čo je samozrejme menej, než v prípade SLS AMG, no o potrebnú silu sa postará prepĺňanie twin-turbo. Takže odstup od SLK bude jasný. Špekuluje sa o výkonoch od 358 kW v základnej verzii, cez ostrejšiu modifikáciu s výkonom 387 kW až po top verziu Black Series vyladenú na 432 kW.

Výrobu zabezpečí AMG, takže veľký podiel ručnej práce bude stále prítomný. Okrem kupé by sa mala neskôr, pravdepodobne už v priebehu budúceho roka, predstaviť aj otvorená verzia roadster.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #AMG #Mercedes-AMG GT
Články podľa značiek