GM zvoláva do servisov 57 000 áut. Problémom je palivomer

Po Porsche má aj koncern General Motors problém s presnosťou ukazovateľa stavu paliva v nádrži. Zdanlivo malicherná porucha vás však môže nechať na ceste bez kvapky benzínu či nafty.

12.05.2014 16:00
Chevrolet Traverse 2013 Foto:
Chybný palivomer môže spôsobiť vyčerpanie paliva počas jazdy bez toho, aby bol vodič na jeho nedostatok upozornený palivomerom. Týka sa to napríklad aj amerického SUV Chevrolet Traverse, vyrobeného v rokoch 2013 a 2014.
debata

Zvolávacia akcia, ktorá zasiahla približne 57 000 vozidiel, sa týka veľkých amerických SUV Buick Encalcve, Chevrolet Traverse a GMC Acadia modelového roku 2014, vyrobených v období od konca marca do polovice augusta vlaňajšieho roka. Problém je jasný. General Motors priznal, že vodičovi môže dôjsť palivo bez toho, aby ho na to upozornil palivomer.

Zároveň však dodal, že nemá žiadne informácie o nehodách súvisiacich s touto poruchou, ktoré by viedli k vážnejším následkom. Pomerne rýchla reakcia GM na problém s palivomerom je nepochybne aj výsledkom prevaleného škandálu s oneskorením stiahnutím asi 1,6 milióna vozidiel s poruchovým zapaľovaním, ktoré spôsobilo minimálne dvanásť smrteľných nehôd. Výrobca pritom vedel o tomto probléme minimálne desať rokov.

GM z tohto dôvodu dokonca vyšetrujú federálne úrady aj výbory Kongresu. Pod paľbu kritiky sa dostal dokonca aj samotný Národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA) za to, že nevyvíjal na automobilku potrebný tlak a neprispel k náprave tohto závažného problému. A to napriek tomu, že mal indície na základe stoviek sťažností zo strany majiteľov vozidiel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #General Motors #Buick #Chevrolet GMC
Články podľa značiek