BMW DesignworksUSA stvorilo nádhernú nabíjačku. Ako koncept

S novými ekologickými modelmi BMW i3 a kupé i8 môžeme od mníchovskej automobilky očakávaťaj ponuku príslušenstva. Tak napríklad kalifornské dizajnové štúdio BMW DesignworksUSA pracuje na solárnej nabíjačke.

12.06.2014 12:00
BMW - nabíjačka Foto:
BMW - nabíjačka
debata

Nie je to len taká obyčajná nabíjačka. Jej tvorcovia sa zamerali aj na estetickú funkciu. V podstate ide o prístrešok osadený solárnymi panelmi. Ten zabráni prehrievaniu interiéru pod intenzívnym kalifornským slnkom, počas parkovania sa postará o čiastočne nabitie akumulátorov a navyše nebude päsťou na oko, tak ako to býva pri bežných solárnych paneloch umiestnených kdesi na streche.

Samotná konštrukcia je kombináciou prírodných a supermoderných materiálov. Skelet totiž tvorí bambus a karbónové diely. Slnečné panely sú spojené s nabíjačkou Wallbox Pro, odkiaľ môže elektrický prúd smerovať buď do batérií vozidla, alebo aj na napájanie iných zariadení. Vylúčený nie je ani ohrev bazénu. Pre majiteľov budúcich ekologických BMW by to, samozrejme, znamenalo úsporu elektrickej energie.

Dizajnová solárna nabíjačka od BMW nie je ale taký „horúci tovar“, ako by sa mohlo zdať. Zatiaľ ide len o koncept, ktorý by však mohol mať, minimálne v slnečnej Kalifornii, úspech. O technických parametroch však BMW zatiaľ nič neprezradilo. Nepoznáme jej výkon, a teda ani čas potrebný na dobitie batérií.

BMW - nabíjačka
BMW - nabíjačka
+2BMW - nabíjačka

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #elektromobil #elektromobily #nabíjačka #BMW DesignworksUSA
Články podľa značiek