Objavila sa tajomná skica Škody. Je to nový Superb?

Čínsky server AutoHome zverejnil skicu nového modelu Škody. Číňania tvrdia, že ide o tretiu generáciu vlajkovej lode Superb. Potvrdiť sa to v súčasnosti nedá.

24.06.2014 12:00
Škoda Superb - 2015 Foto:
Podľa čínskeho serveru AutoHome zachytáva uniknutá skica približný dizajn tretej generácie Škody Superb. Inšpirovaný bude štúdiou VisionC.
debata (2)

Hlavnou tohtoročnou hviezdou Škody sa má stať už na jeseň nová Fabia. Budúci rok by mal ale patriť najmä Superbu. Čínsky server AutoHome tvrdí, že sa mu podarilo získať skicu odhaľujúcu jeho dizajn. Nemusí byť ďaleko od pravdy. Veď Škoda je v Číne ako doma a práve Superb tam patrí k veľmi populárnym limuzínam.

Ak je to pravda a skica naozaj ukazuje nový Superb, potom je pravda aj to, že bude silne inšpirovaný ženevskou štúdiou VisionC. Aj keď v menej športovom duchu. Status vlajkovej lode sa prejaví napríklad na omnoho väčšej prednej maske a konvenčnejšie riešených reflektoroch. Aj línia strechy bude musieť byť klenutá vyššie.

Známe je tiež to, že Superb bude postavený, podobne ako nový Passat, na modulárnej platforme MQB a ako prvá Škoda dostane za príplatok adaptívne tlmiče. Z cenových dôvodov sa však bude musieť vzdať nielen 6-valcových motorov, ale aj najväčšej „vychytávky“ – zadného veka Twindoor s dvojitou kinematikou. V ponuke zostane sedan aj kombi. Novinkou bude ekologická verzia plug-in hybrid.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Superb
Články podľa značiek