Ford Focus ST dostal turbodiesel

Automobilka Ford sa na festivale v Goodwoode pochváli modernizovaným modelom Focus ST. Najnovšie prichádza aj s naftovým motorom 2.0 TDCi a útočí na Golf GTD.

01.07.2014 08:00
Ford Focus ST Foto:
Nový Focus ST spoznáte podľa inej masky, nárazníkov, diskov kolies, či svetlometov.
debata

Na vlnu popularity naftových motorov už naskočil aj Ford Focus ST. Jeho posledná podoba, ktorá sa verejnosti naživo predstaví na festivale rýchlosti v Goodwoode, totiž prichádza aj s naftovým motorom pod kapotou. Je ním štvorvalec 2.0 TDCi vyladený na 136 kW/185 k spolupracujúci so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Aj zásluhou krútiaceho momentu až 400 Nm sa dostane z 0 na 100 km/h za 8,1 s a jeho maximálna rýchlosť je 217 km/h. Aj napriek týmto výkonom uvádza automobilka takto motorizovanému Focusu kombinovanú spotrebu len 4,4 l/100 km.

Podvozok dostal nové pružiny aj tlmiče,... Foto: Ford
Ford Focus ST Podvozok dostal nové pružiny aj tlmiče, modifikovaný je aj posilňovač riadenia. Disky kolies majú priemer 19 palcov.

V ponuke samozrejme ostáva aj známy benzínový štvorvalec 2.0 EcoBoost s výkonom 184 kW/250 k (360 Nm). Konštruktérom sa však úpravou riadiacej jednotky a bližšie nešpecifikovaným úpravám (vrátane štart-stop systému) podarilo jeho doterajšiu kombinovanú spotrebu znížiť o 7 percent. Benzínový Focus ST zrýchli z 0 na 100 km/h za 6,5 s a dosiahne max. rýchlosť 247 km/h.

K prvým zákazníkom sa modernizovaný Focus ST dostane až v priebehu budúceho roku.

Ford Focus ST
Ford Focus ST
+2Ford Focus ST
debata chyba
Viac na túto tému: #Ford Focus
Články podľa značiek