Rapid Spaceback Scout: Zíde Rapid z asfaltu?

Je pravdepodobné, že po dosluhujúcej Fabii Scout, Roomsteri Scout a novej Octavii Scout dostane terénny paket aj Rapid Spaceback. Tvrdia to aspoň české motoristické servery, ktoré majú k automobilke z Mladej Boleslavi najbližšie.

13.07.2014 07:00
Škoda Rapid Spaceback Scout Foto:
Neoficiálne elektronické ilustrácie Spacebacku Scout ukazujú možnú podobu novinky. Od reality však nemusia byť ďaleko. Základom je lepšia ochrana podvozku, prípadne zväčšená svetlá výška.
debata

Úvahy o ďalších verziách Rapidu sa objavili už dávnejšie. Dokonca sa špekulovalo nad ostrou verziou RS. Lenže spochybnenie budúcnosti novej generácie Fabie RS, nad ktorou sa definitívne zmráka, dáva za pravdu skôr tým, ktorí tipujú, že prednosť dostane terénna verzia Rapid Scout, a to s karosériou Spaceback. Automobilka síce jej príchod nepotvrdila, no na internete už kolujú elektronické retuše možnej podoby.

Rapid Spaceback Scout by vytvoril lacnejšiu... Foto: Autoforum.cz
Škoda Rapid Spaceback Scout Rapid Spaceback Scout by vytvoril lacnejšiu alternatívu k novej Octavii Scout. V jeho prípade však nemôžeme očakávať pohon 4x4. Nanajvýš si pomôže s elektronickou uzávierkou diferenciálu XDS.

Podľa vzoru svojich starších súrodencov by Rapid Spaceback Scout nepochybne dostal plastovú ochranu spodnej časti karosérie a odolnejší podvozok. S pohonom oboch náprav počítať nemôžeme. Napokon, platforma, na ktorej je postavený, to ani neumožňuje. Pomôcť by však mohla aspoň softvérová vychytávka v podobe elektronickej uzávierky XDS, ktorá by dávala Rapidu Scout predsa len väčšie sebavedomie mimo asfaltu.

Výhodou v teréne by sa mohol stať aj zvýšený podvozok. Špekuluje sa o 15 milimtroch. Či sa však na tento krok Škoda odhodlá, nie je dnes zrejmé. Bez neho by sa ale Rapid Scout príliš nelíšil od bežného Spacebacku s príplatkovým paketom pre zlé cesty. České médiá tvrdia, že Rapid Spaceback Scout by sa mohol ukázať verejnosti už na nadchádzajúcom septembrovom autosalóne v Paríži.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Rapid #Scout #Škoda Rapid Spaceback Scout
Články podľa značiek