Kia Venga Crossover: Žilinské MPV mieri do terénu. No len V Taliansku

Po Hyundai ix20 Cross, ktorý odštartoval pôvodne kariéru v Nemecku, prichádza aj jeho drsne sa tváriace dvojča v podobe limitovanej edície Kie Venga Crossover. Vznikne ale len 200 kusov.

29.07.2014 06:00
Kia Venga Crossover Foto:
Drsne sa tváriaca Venga dostala podľa vzoru pravých crossoverov plastovú ochranu karosérie a nábehové chrániče v nárazníkoch. Na výber bude v čiernej alebo bielej farbe.
debata (4)

Crossovery sú dnes v kurze. A hoci má Kia vo svojom portfóliu nový Soul, ktorý je crossoverom so všetkým, čo k tomu patrí, skúša uplatniť podobný recept aj na minivane Venga. Zatiaľ výlučne v Taliansku. O špeciálnu edíciu sa postaral „apeninský“ importér, ktorý pozná dobre domáci trh a sklon Talianov k autám, ktoré sa tvária ako off-roady. Pritom im často stačí len pár ochranných plastov na karosérii.

A to je aj prípad Vengy. Limitovaná edícia s prívlastkom Crossover dostala čierny lak a sivú plastovú ochranu podbehov a dverí a k tomu strieborné nábehové chrániče podvozka. Zaujímavosťou bočných plastov je plavný prelis, ktorý sme zatiaľ na autách tohto typu nevideli. A vyzerá to celkom k svetu. K tuningu ešte patria špeciálne 17-palcové disky kolies a nové hmlové svetlá. Väčšiu svetlosť podvozka však neočakávajte. Je to len hra.

Špecifický je aj dizajn 17-palcových diskov... Foto: Kia
Kia Venga Crossover Špecifický je aj dizajn 17-palcových diskov kolies. Zvýšenie podvozka však neočakávajte.

V interiéri nájdeme nápisy Crossover Limited Edition, inak je ale všetko po starom. Vybavenie vychádza z úrovne Active, je však obohatené o parkovacie senzory, bezdrôtové pripojenie Bluetooth a audiosústavu so šiestimi reproduktormi. Pod kapotou môžu byť len dva motory. Benzínový 4-valec 1,4 Eco-GPL, upravený na spaľovanie propán-butánu, alebo diesel 1,4 CRDi.

Zatiaľ plánuje Kia vyrobiť pre taliansky trh 200 exemplárov. Je možné, že v prípade záujmu ich bude nakoniec viac. Dá si však za ne zaplatiť. Venga Crossover bude stáť v Taliansku 19 700 eur, čo je na malé MPV pomerne veľa. A či sa dostane za hranice Apeninského polostrova? Tak to nie je isté, no vzhľadom na osud sesterského modelu Hyundai ix20 Cross, ktorý bol pôvodne určený len pre Nemecko, ani vylúčené.

Kia Venga Crossover
Kia Venga Crossover
+6Kia Venga Crossover

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #crossover #Kia Venga #Kia venga Crossover #Hyundai ix20 Cross
Články podľa značiek