Suzuki Vitara 2015: Malá Vitara sa vracia

Na autosalóne v Paríži predstaví japonské Suzuki novú generáciu Vitary. Moderný crossover dostane inteligentný pohon štyroch kolies AllGrip a 5-dverovú karosériu.

27.08.2014 20:00
Suzuki Vitara  - 2015 Foto:
Nová Vitara sa postaví medzi mestský crossover Suzuki SX4 a väčšie SUV Grand Vitara. Zatiaľ len v päťdverovej verzii.
debata (1)

Medzi Suzuki SX4 S-Cross a veľkú Grand Vitaru sa už zanedlho postaví celkom nový člen rodiny terénnych modelov Suzuki. Nová Vitara sa predstaví v októbri na parížskom autosalóne. Suzuki v tejto súvislosti zverejnilo prvú oficiálnu fotografiu kľúčovej jesennej premiéry. Veľa informácii však neposkytlo. Každopádne je zrejmé, že novinka vychádza z rok starej frankfurtskej štúdie iV-4. A čo je ešte potešiteľnejšie, na rozdiel od SX4 S-Cross prebehla transformácia z konceptu na sériový model omnoho úspešnejšie.

Nová Vitara vyzerá naozaj príťažlivo. Technicky však bude mať bližšie k menšiemu modelu SX4 S-Cross, než veľkej Vitare, čo prezrádza napríklad použitie identického pohonu oboch náprav AllGrip. Pod kapotou budú pracovať benzínové aj naftové motory. Suzuki sľubuje nízku spotrebu paliva, jednu z najnižších v triede crossoverov. Zákazníci tiež nepochybne ocenia praktickú 5-dverovú karosériu. Či príde aj 3-dverová verzia nie je dnes jasné. A dokonca nie je isté ani to, či sa Vitara v najbližšom čase objaví v Európe.

Suzuki zatiaľ potvrdilo len jej účinkovanie na trhu vo Veľkej Británii a aj to až v budúcom roku. Verzie s ľavostranným riadením prídu pravdepodobne na rad o čosi neskôr. Parížska premiéra však naznačuje, že s novou Vitarou má Suzuki v Európe nepochybne vážne plány.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Suzuki #Suzuki Vitara #Suzuki Grand Vitara
Články podľa značiek