Nová Fabia zaujala dizajnérov. Stvorili Junior, RS aj Scout

Zverejnenie prvých oficiálnych fotografií novej Škody Fabia inšpirovalo viacerých dizajnérov. Vytvorili počítačovú podobu jej najlacnejšej, ale aj športovej verzie RS či verzií Monte Carlo a Scout. Či sa trafili, je ešte otázne.

02.09.2014 06:00
debata (2)
Prvá oficiálna snímka novej Fabie sa stala... Foto: Škoda-Auto
Škoda Fabia - 2015 Prvá oficiálna snímka novej Fabie sa stala základom pre vytvorenie ilustrácií ďalších verzií.

Podoba novej Fabie je známa už viac ako týždeň. Samozrejme, oficiálne fotografie zachytávajú top verziu s hliníkovými diskami, svetlami vyzbrojenými LED diódami či príplatkovou modrou metalízou. Ako však môžu vyzerať jej ďalšie verzie, najmä tie lacnejšie, ktoré budú v centre záujmu zákazníkov? Tak na túto otázku odpovedalo hneď niekoľko dizajnérov, ktorí sa s Fabiou pohrali vo Photoshope.

Vzniklo tak hneď niekoľko podôb. Napríklad úplný základ Fabia Junior, podľa vzoru predošlej najlacnejšej modifikácie, akýsi stred ponuky Fabia "Ambition“ a kontroverzná športová verzia RS. V prípade Junioru z dielne Durci Design je Fabia oklieštená o všetko, čo by mohlo zvyšovať jej cenu. Nájdeme tu preto čierne nelakované nárazníky a dokonca 14-palcové "plecháče“ bez puklíc. Stredná úroveň, ktorá by mohla teoreticky zodpovedať vybaveniu Ambition, je bohatšia o 15-palcové hliníkové disky a lakované plastové diely karosérie.

Verzia Junior je predstavou najlacnejšej Fabie.... Foto: Durci Design
Škoda Fabia Junior Verzia Junior je predstavou najlacnejšej Fabie. Vystačiť si musí so 14-palcovými plechovými diskami a nelakovanými plastovými dielmi karosérie.
A takto by mohla vyzerať štandardná podoba... Foto: Durci Design
Skoda Fabia Ambiente A takto by mohla vyzerať štandardná podoba novej Fabie vo verzii Ambiente. Lakované nárazníky dopĺňajú 15-palcové disky kolies.

Klenotom je virtuálna úprava športovej verzie RS. Ide však len o fikciu, pretože Škoda zatiaľ výrobu "eresy“ nepotvrdila a skôr to vyzerá tak, že v novej generácii s ňou ani nepočíta. Prednosť má dostať limitovaná edícia Monte Carlo, ktorá bola predajne neporovnateľne úspešnejšia. I tak dizajnér, ktorý si hovorí X-Tom Design, obliekol novú Fabiu do jedovato zelenej farby. Nechýba čierna strecha, čierne pozadie reflektorov, zväčšené sacie otvory v nárazníku ani 17-palcové disky kolies ukrývajúce červené strmene bŕzd.

Fabia RS je skôr snom ako realitou. Nevyzerala... Foto: X-Tomi Design
Skoda Fabia RS Fabia RS je skôr snom ako realitou. Nevyzerala by zle, no biedne predajné výsledky predošlej generácie jej nedávajú veľa šancí dostať sa do série.
Oveľa viac šancí na úspech má verzia Monte... Foto: X-Tomi Design
Škoda Fabia Monte Carlo Oveľa viac šancí na úspech má verzia Monte Carlo s čiernou strechou, červeným lakom karosérie a hliníkovými diskami kolies.
Škoda tiež potvrdila príchod rally špeciálu... Foto: X-Tomi Design
Škoda Fabia R5 Škoda tiež potvrdila príchod rally špeciálu Fiabie R5. A vyzerať by mohla približne takto. Nechýba body kit, strešný spojler ani disky OZ.

Čo je celkom isté, Škoda potvrdila príchod rally špeciálu R5. A ten sa stal tiež predmetom záujmu ilustrátora X-Tomi Design. Zmien je tu požehnane, vrátane masívneho body kitu, zadného strešného spojleru či špeciálnych diskov OZ. A neunikla pred ním ani verzia Scout. Fabia tak dostala plastovú ochranu karosérie, hliníkové nábehové hrany na nárazníkoch či výrazné strešné lišty z toho istého materiálu. Od reality nemusí byť ďaleko. Otázkou je len to, či bude mať sériová verzia zvýšený podvozok alebo nie.

Verzia Scout je tiež nepochybne v pláne.... Foto: X-Tomi Design
Skoda Fabia Scout Verzia Scout je tiež nepochybne v pláne. Chrániť ju majú plastové diely karosérie. Off-roadový imidž dotvoria hliníkové nábehy nárazníkov a masívne strešné lišty.

Či však majú nezávislí "tuneri“ podobný vkus ako sama automobilka, ukáže budúcnosť.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda Fabia #Fabia Junior #Fabia Scout #Fabia Monte Carlo #Fabia R5
Články podľa značiek