Peugeot 308 GT: Nabrúsená tristoosmička zaútočí na Golf GTI

Nový Peugeot 308 dostane v Paríži vrcholovú verziu s prívlastkom GT. Okrem benzínu do nej budete môcť tankovať aj naftu. A rozhodnúť sa môžete aj pre kombi SW.

09.09.2014 06:00
debata (1)
Zmeny dizajnu sú v súlade s dnešnou módou skôr... Foto: Peugeot
Peugeot 308 GT Zmeny dizajnu sú v súlade s dnešnou módou skôr decentné. "Športepíl" však 308 GT uprieť nemožno. Modrý lak dopĺňajú 18-palcové disky, chrómová maska či plakety GT.

Športovo ladený hatchback 308 GT sa postaví proti súperom VW Golf GTI, Ford Focus ST či Kia Ceed GT. Najbližšie z nich má však práve ku Kii. Dôvod? Benzínový dvojliter pod kapotou totiž nenájdete. Spoliehať sa bude na overený 4-valec 1,6 THP, ale vyladený až na 150 kW a 285 Nm. V bežných tristoosmičkách má len 115 kW. To je nepochybne slušný nárast, čo to však spraví s dynamikou, zatiaľ nevieme. Peugeot si totiž nechal prevádzkové údaje až na parížsky autosalón.

Podvozok 308 GT bude znížený o sedem až desať... Foto: Peugeot
Peugeot 308 GT Podvozok 308 GT bude znížený o sedem až desať milimetrov. Vzadu nechýba čierny difúzor a dvojica obdĺžnikových koncoviek výfukov.

Alternatívou k benzínovému agregátu bude známy diesel 2,0 BlueHDi. Aj ten však prešiel tuningovou kúrou. Zo 110 kW tak posilnil na 133 kW. Krútiaci moment bude vrcholiť hodnotou rovných 400 Nm. Takže tu máme jasného súpera pre Golf GTD a vo verzii SW aj pre Octaviu Combi RS TDI. Zaujímavé však je, že kým benzínová verzia spolupracuje výhradne so 6-stupňovým manuálom, naftový motor bude spriahnutý s automatickou prevodovkou.

Interiér je vybavený športovým paketom.... Foto: Peugeot
Peugeot 308 GT Interiér je vybavený športovým paketom. Napríklad hliníkovými pedálmi, anatomickými sedadlami či červeným podsvietením prístrojov a dokonca aj multimediálneho rozhrania.

Športový akcent za volantom má posilniť takzvaný Driver Sport Paket, ktorý obsahuje napríklad hliníkové pedále, športové sedadlá s kontrastným červeným prešívaním či ostro červené podsvietenie prístrojov so šachovnicovým podkladom. Červené pozadie bude mať dokonca aj dotykové multimediálne rozhranie. Peugeot tiež sľubuje odlišne nastavený posilňovač riadenia ponúkajúci autentickejšiu spätnú väzbu či rýchlejšie reakcie motora vďaka ostrejšiemu naladeniu plynu.

Okrem 5-dverového hatchbacku bude v ponuke aj... Foto: Peugeot
Peugeot 308 GT Okrem 5-dverového hatchbacku bude v ponuke aj rovnako atraktívne kombi SW s obrovským kufrom, ktorý pojme až 610 litrov batožín.

Chýbať nebude ani generátor zvuku vytvárajúci tú správnu akustickú kulisu. Viac však zaujmú zmeny na podvozku. Ten bol znížený o sedem milimetrov vpredu a o desať vzadu. Štandardom sú 18-palcové disky. Okrem nich však 308 GT spoznáte aj vďaka upraveným nárazníkom, čiernemu difúzoru, chrómovej čelnej maske, plaketám GT, dvojici obdĺžnikových koncoviek výfukov a špecifickému modrému laku karosérie.

Viac sa o Peugeote 308 GT dozvieme počas výstavnej premiéry v Paríži začiatkom októbra.

Peugeot 308 GT
Peugeot 308 GT
+12Peugeot 308 GT

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peugeot #Peugeot 308 #Peugeot 308 GT #Peugeot 308 GT SW
Články podľa značiek