Nová Fabia ako sedan. Ostane len pri ilustrácii

Nová Fabia nedáva spávať mnohým amatérskym ilustrátorom. Po počítačových skiciach Fabie Junior, Monte Carlo, Scout či dokonca RS tu máme sedan. Pritom je známe, že s touto verziou v Mladej Boleslavi vôbec nepočítajú.

11.09.2014 12:00
debata (1)
Čiste fiktívna podoba Fabie sedan nevyzerá... Foto: Theo Chin
Škoda Fabia III - sedan Čiste fiktívna podoba Fabie sedan nevyzerá vôbec zle. V Európe sa s ňou však rozhodne nestretneme. Jej pozíciu prevzal o málo väčší Rapid.

Tak túto virtuálnu podobu Fabie s trojpriestorovou karosériou od ilustrátora Theo Chin môžeme brať len ako čistú fikciu. Škoda totiž oficiálne potvrdila, že so sedanom v tretej generácii vôbec nepočíta. Napokon, Fabia neexistovala v podobe sedanu už ani v druhej generácii. Škoda ju stiahla pre malý záujem. A dnes má dôvodov na podobný krok ešte menej.

Ani sedanu by nemuseli podľa predstavy... Foto: Theo Chin
Škoda Fabia III - sedan Ani sedanu by nemuseli podľa predstavy amatérskeho ilustrátora chýbať trojuhoľníkové zadné prelisy. A kufor by bol nepochybne parádny. Veď už hatchback má rekordných 320 litrov.

V portfóliu mladoboleslavskej značky totiž pribudol o málo väčší Rapid s obrovským kufrom. Na trhu by si tak oba modely s najväčšou pravdepodobnosťou len a len prekážali. Aspoň v Európe. No ktovie, realita kdesi v Ázii, napríklad v Číne alebo Indii, kde sú sedany priam modlou, by mohla byť celkom iná.

A vzhľadom na veľkolepé plány Škody vyrábať ročne až 1,5 milióna áut by mohol aj takýto kompaktný sedan spraviť nejaké tie „čísla“. Napokon, nevyzerá vôbec zle, každopádne lepšie ako Fabia sedan prvej generácie, ktorá svojím dizajnom zákazníkov skôr odrádzala ako priťahovala.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Fabia #Škoda-Auto
Články podľa značiek