Audi A9: Nový kráľ Audi zamieri do Los Angeles. Zatiaľ ako koncept

Na novembrovom autosalóne v Kalifornii ukáže Audi predobraz novej vlajkovej lode. Súperiť má s Porsche Panamera či s pripravovaným BMW radu 9.

11.09.2014 16:00
Audi A9 Foto:
Nové Audi A9 by malo byť podľa posledných informácií ultraluxusným 4-dverovým kupé.
debata (1)

To, že Audi pripravuje vrcholový model, ktorý sa postaví nad súčasnú vlajkovú loď A8, nie je tajomstvom. Pôvodne sa však hovorilo o športovo ladenom crossoveri, najnovšie informácie britského Autocaru však tvrdia, že pôjde o luxusné 4-dverové kupé s dĺžkou viac ako päť metrov. To by bola výzva nielen pre Porsche Panamera či Aston Martin Rapide ale aj pripravované BMW radu 9, ktoré už naznačili koncepty Vision Future Luxury či Gran Lusso.

Nech už bude pravda na ktorejkoľvek strane, koncept bude zaujímavý aj z iného dôvodu. Od februára sa totiž kormidla dizajnu ujal vo funkcii šéfa Marc Lichtem a jeho úlohou je posunúť dizajn značky na novú úroveň. Aktuálne Audi A8 je teda pravdepodobne posledným modelom s pôvodným rukopisom. Ten nový naznačí práve koncept A9 postavený na platforme MLB v súčasnosti najväčšieho Audi. Nová stratégia tiež ráta s väčším odlíšením jednotlivých modelových radov.

A novinky by sa mali objaviť aj v interiéri. A9 bude preto vyzbrojené množstvom displejov, ktoré nahradia analógové ukazovatele, podobne ako v novom Audi TT. Premiéra A9 je naplánovaná na 18. novembra, v deň štartu autosalónu v Los Angeles. Ten potrvá takmer dva týždne až do 30. novembra a predstaví približne 25 svetových premiér.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Audi #Audi A9 #autosalón Los Angeles 2014
Články podľa značiek