Vauxhall Viva: Najlacnejší Opel príde už budúci rok

Aj Opel potrebuje v ponuke lowcostovo orientovaný model. Najmä po tom, čo sa sesterská značka Chevrolet stiahla z európskeho trhu, a to aj so svojím malým Sparkom. Pod v súčasnosti najmenším Adamom sa tak objaví praktický a lacný hatchback.

10.09.2014 19:00
Opel/Vauxhall Viva Foto:
Prvá fotografia siluety lacného Oplu prezrádza praktickú päťdverovú karosériu. Ušetriť by sa malo na technike a vybavení.
debata

Lacná novinka dostane názov Viva. Teda aspoň v Británii. Prvá oficiálna fotografia zachytávajúca siluetu, pochádza totiž spoza Lamanšského prielivu, kde Opel operuje s logom Vauxhall. Je možné, že jeho základom sa stane práve malý Adam, lenže v porovnaní s ním bude Viva ponúkať priestrannejšiu kabínu aj väčší batožinový priestor.

Veľkosťou bude Viva patriť medzi malý Adam a... Foto: Opel, Vauxhall
Opel/Vauxhall Viva Veľkosťou bude Viva patriť medzi malý Adam a väčšiu Corsu. Oba modely má ale poraziť úžitkovými vlastnosťami.

Napokon svedčí o tom už samotná päťdverová karoséria, ktorá zaručí omnoho pohodlnejší prístup k zadným sedadlám. Veľkosťou bude teda Viva stáť nad Adamom a priblíži sa k väčšej Corse. A zaplátať dieru by mala aj po mikrovane Agila. S cenou to však má byť presne naopak. Opel totiž ušetrí na technike, ktorá bude staršieho dáta, podobne ako to robí Renault v prípade Dacie či Nissan so svojou reinkarnovanou značkou Datsun.

Viva by sa mala predstaviť už o pár dní. Na trh však zamieri až v polovici budúceho roka. Okrem nej má prísť celý rad cenovo orientovaných modelov, ktorých úlohou je zastúpiť v Európe stratené pozície Chevroletu. Mimochodom, názov Viva nie je v dejinách Oplu nový. Je zviazaný s trojdverovým sedanom a kombi vyrábaných v rokoch 1963 až 1979.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Opel #Opel Viva #Vauxhall #Vauxhall Viva
Články podľa značiek