Toyota C-HR: Crossover od Toyoty dostane aj štvorkolku

Ani Toyota, najväčší svetový výrobca automobilov, nechce ostať mimo lukratívneho segmentu kompaktných crossoverov. V Paríži predstaví koncept zábavného viacúčelového modelu, ktorý sa postaví pod úspešnú RAV4.

18.09.2014 16:00
Toyota C-HR Foto:
Koncept C-HR by sa mal podľa neoficiálnych informácií dostať do výroby pod názvom Auris Cross. Stane sa tak však najskôr o rok.
debata

Toyota o zámere priviesť na svet model, ktorý by stál medzi úspešnou Toyotou RAV4 a neúspešným Urban Crusiserom, hovorí už od začiatku roka. V Paríži však dostanú jej plány presnejšie kontúry. Predstaví tu koncept crossoveru C-HR o ktorom sa šušká, že sa na trh dostane pod názvom Auris Cross. Nie je vylúčené, že bude zdieľať jeho platformu a techniku, hoci obohatenú o pohon oboch náprav, s ktorým Toyota v každom prípade počíta.

O dizajne si môžeme spraviť predstavu zatiaľ len vďaka jedinej fotografii siluety konceptu, no už tá napovedá, že nepôjde o akýsi oplastovaný Auris, ale o autonómny model spájajúci krivky SUV a kupé. A to by mohlo byť zaujímavé. Okrem výrazného dizajnu sľubuje Toyota aj zábavné jazdné vlastnosti. A nie je vôbec vylúčené, že k nim pridá hybridný pohon. Viac sa však dozvieme až začiatkom októbra v Paríži.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Toyota #Concept #koncept #autosalón Paríž 2014 #Toyota RAV4 #Toyota C-HR
Články podľa značiek