Lamborghini: Tajomný koncept veští štvormiestneho 'býka'

Pre parížsky autosalón chystá automobilka zo Sant Agata veľké prekvapenie. Vykľuje sa z tajomného konceptu nová Espada?

19.09.2014 18:00
Lamborghini Concept - Paríž 2015 Foto:
Silueta tajomného Lamborghini naznačuje, že v jeho ponuke by sa mohlo po dlhých rokoch objaviť komfortné gran turismo. Čosi ako novodobá Espada.
debata

Lamborghini vyrába v súčasnosti len dvojmiestne superšporty s centrálne umiestnenou pohonnou jednotkou. V histórii automobilky však nájdete aj štvormiestne modely s motorom vpredu. Napokon, prvým Lamborghini bolo komfortné gran turismo 350 GT z roku 1964. A nasledovali ďalšie. Napríklad slávna Espada zo sedemdesiatych rokov, svojho času vôbec najpredávanejšie Lamborghini. Tak prečo by sa nemohla história zopakovať?

A v „Lambe“ sa naozaj niečo deje. Naznačuje to pozvánka do jeho expozície na parížskom autosalóne, kde je zobrazená silueta záhadného modelu, pravdepodobne konceptu. Ten síce nebude mať štvoro dverí ako koncept Estoque z roku 2008, ale štyri miesta na sedenie určite áno. Vyplýva to zo sloganu "Once perfection is achieved, you can just double it“. Voľne preložené to znamená, že dokonalosť je možné zdvojnásobiť. To je jasné avízo na dvojnásobný počet sedadiel.

A k tomu môžeme pokojne prirátať aj motor umiestnený vpredu. Dozadu by sa už jednoducho nezmestil. Špekulovať nad platformou je ale ešte predčasné. Vzhľadom na stále sa prehlbujúcu technickú kooperáciu Lamborghini s Audi a Porsche, môže však dôjsť naozaj k veľkému prekvapeniu. Parížsky koncept bude ale musieť najprv presvedčiť, že takáto myšlienka má u priaznivcov talianskeho býka pochopenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lamborghini #autosalón Paríž 2014 #Lamborghini Espada #Lamborghini 350 GT
Články podľa značiek