Porsche Boxster 'padne' na 200 koní. Môžu zato dane

Nová základná verzia Porsche Boxster si bude musieť vystačiť s výkonom zníženým na 155 kW. Šesťvalec zatiaľ zostáva.

23.09.2014 16:00
Porsche Boxster Foto:
Časy, keď mali Porsche len 200 koní, sú už dávno za nami. Lenže daňová legislatíva vie urobiť svoje. Kto nechce platiť viac, musí pár koní oželieť. Pre nich je určený nový Boxster s výkonom podladeným na 155 kilowattov.
debata

V súčasnosti najslabšie Porsche Boxster disponuje výkonom 195 kW. Lenže aj to je priveľa na prísnu daňovú legislatívu niektorých európskych krajín. Preto sa Porsche rozhodlo obohatiť ponuku o novú verziu Boxsteru s výkonom zníženým na 211 koní, teda len na 155 kW. A to je na dnešné časy málo pomaly aj na taký obyčajný Golf GTI, nieto ešte Porsche. Ale prečo nie? Podobný recept si napokon Porsche už vyskúšalo pred dvoma rokmi v Nórsku. A celkom úspešne.

Dobrou správou je, že najslabší Boxster si ponechá plochý 6-valec s objemom 2,7 litra. Zatiaľ teda nejde o avizovaný základný 4-valec, ale o plnohodnotnú pohonnú jednotku. Časť výkonového úbytku doženie slušným krútiacim momentom s hodnotou 280 Nm. Takže ani výsledné prevádzkové čísla nie sú odstrašujúce. Boxster „211“ zrýchli na stovku za 6,4 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 245 km/h. Zachová si tiež možnosť voľby automatickej prevodovky PDK.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Porsche #Porsche Boxster
Články podľa značiek