Clio Initiale Paris: Predvoj novej značky dostáva kontúry

Vrcholová verzia Clia dostane prívlastok Initiale Paris. Zatiaľ teda nejde o samostatnú značku, ktorú má Renault v pláne. Predstaví sa v Paríži.

29.09.2014 16:00
debata
Clio Initiale Paris dostalo napríklad nové... Foto: Renault
Renault Clio Initiale Paris Clio Initiale Paris dostalo napríklad nové denné LED svetlá. Z prednej masky sa presťahovali priamo do reflektorov. Nové sú aj hmlovky.

Približne pred rokom oznámil Renault plán priviesť na svet luxusnejšiu divíziu vozidiel Initiale Paris. Zaostrí ňou na konkurenčné modely Citroënov DS, Peugeoty s dvojicou núl uprostred či chystané Fordy s prívlastkom Vignale. Vytvorí tak protipól k športovo ladeným odnožiam Gordini či Alpine. Prvým v rade bude Clio Initiale Paris, ktoré debutuje budúci týždeň na domácom autosalóne v Paríži. Spoločnosť mu bude robiť aj nový Espace, ktorý sa formou štúdie predstavil vlani vo Frankfurte nad Mohanom a iste nie náhodou práve pod názvom Initiale Paris.

Sedemnásťpalcové disky kolies budú dostupné v... Foto: Renault
Renault Clio Initiale Paris Sedemnásťpalcové disky kolies budú dostupné v troch farebných odtieňoch. To isté platí o karosérii.

Toto označenie však nie je celkom nové. Po prvý raz sa objavilo na kapote frankfurtskej štúdie luxusnej limuzíny z pera Patricka Le Quémenta už v roku 1996 a neskôr ním Renault označoval vrcholové verzie modelov po tom, čo zrušil označenie Baccara. Takže v podstate nič nové pod slnkom. Aj nové Clio Initiale Paris tak ostane len luxusnejším derivátom mainstreamového modelu. Úpravy, ktoré ho povyšujú na lepší tovar, mu však nepochybne svedčia. Clio Initiale Paris dostalo prepracované predné svetlá s integrovanými dennými LED diódami, nové hmlovky či odlišnú koncovku výfuku.

Interiér zušľachtí dvojfarebné čalúnenie, ale... Foto: Renault
Renault Clio Initiale Paris Interiér zušľachtí dvojfarebné čalúnenie, ale aj bohatšie vybavenie. V sérii bude napríklad rozhranie R-Link, navigácia či automatická klimatizácia.

Luxusné 17-palcové disky kolies budú dostupné v troch farebných úpravách – slonovinovej, sivej a čiernej. To platí aj o lakoch karosérie. Interiér zušľachtí dvojfarebné čalúnenie, kožený volant, multimediálne rozhranie R-Link s navigáciou TomTom, automatická klimatizácia či vyhrievané sedadlá. Pochváliť sa tiež bude môcť svetelným a dažďovým senzorom alebo parkovacou kamerou. Nebude to zadarmo. Clio Initiale Paris odštartuje cenou 21 500 eur. A to hovoríme o 3-valcovej verzii 0,9 TCe (66 kW). Štvorvalce 1,2 TCe (88 kW) s dvojspojkovým automatom EDC a dieselová verzia 1,5 dCi (66 kW) budú pochopiteľne drahšie.

Clio je len začiatkom novej budúcnosti loga Initiale Paris. Časom má totiž táto divízia ponúknuť úplne samostatné modely, podobne ako to robí spomínaný Citroën s odnožou DS alebo ešte presnejšie, koncernový Nissan s Infiniti. To nebude určite skôr ako o pár rokov. Zatiaľ sa plaketa Initiale Paris bude objavovať len na bežných modeloch s prémiovou výbavou.

Renault Clio Initiale Paris
Renault Clio Initiale Paris
+9Renault Clio Initiale Paris

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #Renault Clio #Renault Clio Initiale Paris #Initiale Paris
Články podľa značiek