Audi TT Sportback Concept: Štyri dvere pre kupé z Ingolstadtu!

V Ingolstadte to s rozšírením modelového radu TT myslia naozaj vážne. V Paríži sa predstaví už tretí koncept na túto tému. Tentoraz v podobe štvordverového kupé.

26.09.2014 16:00
debata
Z dvojdverového kupé a roadsteru, ktorý bude... Foto: Audi
Audi TT Sportback Concept Z dvojdverového kupé a roadsteru, ktorý bude mať, mimochodom, v Paríži premiéru, sa stane štvordverové kupé. Či zamieri do výroby, ukáže pravdepodobne reakcia verejnosti.

V živej pamäti máme ešte pekinský koncept Audi TT offroad, ale aj koncept Audi Shooting Brake, ktorý sa predstavil v Detroite. V Paríži k nim pribudne štvordverové kupé TT Sportback. Všetko teda nasvedčuje tomu, že ku kompaktnému kupé a roadsteru TT sa už v blízkej dobe pridajú noví súrodenci. Minimálne jeden ďalší karosársky variant je už dnes potvrdený. Hádankou je len to, či pôjde o crossover, shooting brake alebo čosi úplne iné. Napríklad štvordverové kupé naznačené práve chystanou parížskou premiérou.

Základom sa stane dobre známa platforma MQB.... Foto: Audi
Audi TT Sportback Concept Základom sa stane dobre známa platforma MQB. Motor 2,0 TFSI bude ale vyladený až na 309 kilowattov!

Na odhalenie novinky si budeme musieť ešte chvíľu počkať. Audi však skracuje čakanie zverejnením prvých skíc a strohých informácií. V porovnaní s bežným kupé TT má byť koncept dlhší o 270 mm. A približne toľko môže pribudnúť na rázvore, čo umožní sériová modulárna platforma MQB, na ktorej bude koncept stáť. Celková dĺžka kupé TT Sportback tak narastie na 4¤470 mm. Druhý pár dverí uľahčí prístup k zadným sedadlám. Tie by už nemali byť len núdzové, tak ako to poznáme z bežného TT.

Audi TT Sportback Concept bude oproti... Foto: Audi
Audi TT Sportback Concept Audi TT Sportback Concept bude oproti klasickému TT dlhšie o približne 270 mm.

Navyše sa bude môcť Sportback pochváliť slušným kufrom. Audi však zverejnilo len údaj pri sklopených zadných operadlách. Má mať 850 litrov. Či sa k nim dostanete vyklopením veľkého veka, alebo len malej kapoty, ostáva tajomstvom. Vpredu sa však očakáva skutočne ostrý preplňovaný 4-valec 2,0 TFSI s výkonom 309 kW, ktorý sa pred polrokom ukázal v koncepte TT quattro sport. Z litra zdvihového objemu dáva neuveriteľných 211 koní. Tie bude, pochopiteľne, posielať k obom nápravám.

Interiér ponúkne štyri plnohodnotné sedadlá. Foto: Audi
Audi TT Sportback Concept Interiér ponúkne štyri plnohodnotné sedadlá.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Audi #Concept #koncept #autosalón Paríž 2014 #štvordverové kupé #Audi TT #Audi TT Sportback
Články podľa značiek