VW odhalil hybridný Passat GTE

Dá sa nabíjať zo zásuvky, jeho hybridný pohon ponúkne až 160 kW/218 k a vykazuje kombinovanú spotrebu menšiu ako 2 l/100 km – privítajte nový hybridný Volkswagen Passat GTE.

30.09.2014 15:40
Volkswagen Passat GTE Foto:
Hybridný Volkswagen Passat GTE sa naživo predvedie na parížskom autosalóne.
debata (2)

Aj keď ide o jednu z verzií štandardného Passatu, tvorcovia ju od zvyšku konfekcie predsa len odlíšili. Ide predovšetkým o pozmenený predný nárazník s výraznými dennými LED svetlami v tvare písmena „C“, iná je však aj maska chladiča s modrými detailmi, veľavravný nápis „GTE“ a aby bolo predstavenie kompletné, Passat GTE prichádza na nových zliatinových diskoch. Inak sa tvári ako bežné verzie a svoj hybridný pôvod relatívne slušne tají.

Volkswagen Passat GTE príde aj vo verzii Variant. Foto: Volkswagen
Volkswagen Passat GTE Volkswagen Passat GTE príde aj vo verzii Variant.

V kabíne ho spoznáte podľa modrého ambientného podsvietenia celého interiéru, pozmeneného prístrojového štítu (zobrazujúceho schému hybridného pohonu), modrého prešívania volantu a čalúnenia sedadiel a ak je v aute navigačný systém, dokáže Passat GTE zobraziť priamo na plánovanej ceste (na monitore) dojazd vypočítaný podľa geografickej náročnosti trasy. Novinkou je aj volič režimov, na ktorom si vodič zvolí jednu zo štyroch možností (E-Mode, Hybrid, Battery Charge alebo GTE). Podľa zvoleného režimu sa pochopiteľne prejaví aj dynamika pohonného reťazca (najdynamickejším je režim GTE).

Výstupný výkon hybridnej sústavy je 160 kW/218... Foto: Volkswagen
Volkswagen Passat GTE Výstupný výkon hybridnej sústavy je 160 kW/218 k, udávaná kombinovaná spotreba bude menšia ako 2 l/100 km.

Pod kapotou auta nájdete prepĺňaný benzínový štvorvalec 1.4 TSI s výkonom 115 kW/156 k, ktorému asistuje elektromotor poskytujúci 85 kW/115 k. Spoločný výstupný výkon poháňacej sústavy je 160 kW/218 k, vďaka ktorému sa Passat GTE dostane z 0 na 100 km/h za 8 s a rozbehne sa na 220 km/h. Elektromotor napájajú akumulátory s kapacitou 9,9 kWh a dokážu poskytnúť dosť energie na čisto elektrický dojazd 50 km (elektromotor dokáže auto poháňať až do tempa 130 km/h). Ich dobitie trvá zo štandardnej zásuvky 4 hod. 15 min., s rýchlonabíjačkou sa čas nabíjania skráti na 2,5 hod.

Presnejšie informácie o hybridnej novinke prezradí Volkswagen až priamo na parížskom autosalóne.

Volkswagen Passat GTE
Volkswagen Passat GTE
+3Volkswagen Passat GTE
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen Passat
Články podľa značiek