Honda Civic Type R – Japonci opäť napínajú strunu konceptom

Hoci sa zdalo, že do Paríža dovezie Honda sériový Civic Type R, opäť ukáže predsériový koncept. Tento má byť ešte bližšie k sériovému autu ako ten z tohtoročnej Ženevy.

01.10.2014 08:26
Honda Civic Type R Foto:
V Paríži verejnosť sériové auto ešte neuvidí, to má však vyzerať úplne rovnako.
debata

Auto, na ktoré sa pozeráte, má byť verným predobrazom sériovej verzie, aspoň tak sa dušujú predstavitelia Hondy, ktorí sa na parížskom autosalóne opäť pochvália autom vo fáze konceptu. Na rozdiel od tohtoročného ženevského konceptu má mať ten z Paríža k sériovému autu tak blízko, ako sa len dá. Prakticky by sme tak mali mať pred sebou sériové auto. Podľa automobilky svojimi dynamickými schopnosťami Civic Type R prekoná aj legendárnu Hondu NSX a má ísť o najtalentovanejší „ostrý“ hatchback svojho segmentu. Tieto vyjadrenia treba brať samozrejme trochu s rezervou, každopádne si na aute dávajú konštruktéri záležať.

Sériový Civic Typer R dostane aj upravenú... Foto: Honda
Honda Civic Type R Sériový Civic Typer R dostane aj upravenú prednú nápravu zabraňujúcu „ťahaniu“ za volant počas akcelerácie.

Na jeho pohon bude slúžiť prepĺňaný (!) motor 2.0 i-VTEC (Earth Dreams Technology) s výkonom prevyšujúcim 206 kW/280 k. Pošuškáva sa však, že cieľom je pri sériovom aute prekonať hranicu 221 kW/301 k. Motor plní emisnú normu Euro 6.

Štyri koncovky výfuku má dostať aj sériová verzia. Foto: Honda
Honda Civic Type R Štyri koncovky výfuku má dostať aj sériová verzia.

Sériová Honda Civic Typer R sa má na trhu objaviť v priebehu roku 2015.

debata chyba
Viac na túto tému: #Honda Civic
Články podľa značiek