SsangYong chystá nový model, ukázal jeho podobu

V Paríži sa SsangYong predviedol dvomi konceptmi XIV-Air a XIV-Adventure. Naznačujú tvary sériovej novinky, s ktorou automobilka vyrukujte už budúci rok.

24.10.2014 12:13
SsangYong Foto:
Automobilky SsangYong pripravuje sériovú novinku, v Paríži ukázala jej podobu.
debata (2)

Podľa predpovedí predstaviteľov automobilky sa môže aj európska verejnosť už budúci rok tešiť na nový sériový model, ktorý má vychádzať práve z uvedených konceptov. Ten s menom XIV-Adventure Concept predstavuje moderné SUV schopné aj jazdy mimo spevnený asfalt. Okrem štandardného pohonu všetkých kolies sa v sériovej podobe predstaví aj s pohonom výlučne predných kolies, pričom ho má poháňať benzínový štvorvalec s objemom valcov 1,6 l. Známe je len to, že agregát bude plniť emisnú normu Euro 6, jeho výkonové parametre si však necháva automobilka pre seba. Samozrejmosťou má byť aj voľba prevodovky, vyberať si bude možné zo šesťstupňovej manuálnej a šesťstupňovej automatickej prevodovky s hydrodynamickým meničom.

Druhým konceptom je originálne pôsobiaci XIV-Air Concept predstavujúci crossover kombinujúci prvky SUV a kabrioletu. Zakladá si na karosérii s otvorenou strechou, pričom sa má aj táto karosárska verzia len s malými úpravami dostať až do sériovej výroby. Aj pod jeho kapotou je globálny benzínový štvorvalec s objemom 1,6 l. Rovnako ako v prípade štúdie XIV-Adventure Concept, aj pri XIV-Air Concept výrobca spomína vývoj nového naftového štvorvalca 1.6 D. Ani jeho parametre však zatiaľ nezverejnil, známy je len fakt, že splní emisnú normu Euro 6 a bude disponovať štart-stop systémom.

SsangYong
SsangYong XIV-Adventure Concept
+6SsangYong XIV-Adventure Concept
2 debata chyba
Viac na túto tému: #SsangYong
Články podľa značiek