Nissan Extrem II: Nové lacné SUV sa predstaví ako koncept

Koncept Extrem II ukáže Nissan na autosalóne v brazílskom Sao Paule. Aj z toho možno dedukovať, že sériová novinka bude určená najmä pre Južnú Ameriku.

29.10.2014 16:00
Nissan Extrem II - koncept Foto:
Brazílske SUV má zaujať spoľahlivosťou, robustnosťou a najmä nízkou cenou. Najbližšie mu bude pravdepodobne Terrano, čo je indická verzia Dacie Duster.
debata

Názov konceptu Extrem II naznačuje, že Nissan len oprášil pôvodnú štúdiu z roku 2012 a doviedol ju bližšie k sériovej podobe. To bude znamenať menej emocionálny dizajn a najmä päť dverí namiesto troch. Je dokonca veľmi pravdepodobné, že Extrem II bude postavený na platforme Nissanu Terrano, čo nie je nič iné, ako indická verzia Dacie Duster. Túto hypotézu podporuje aj informácia, že pod kapotou sa má objaviť atmosférický benzínový 4-valec s objemom 1,6 litra.

Mohlo by však ísť aj o novší model využívajúci modernejšiu platformu V súčasnej Micry alebo Nissanu Note. Otázne potom je, či Extrem II dostane pohon štyroch kolies, alebo pôjde len o crossover s hnanou prednou nápravou. Brazílske zdroje uvádzajú len toľko, že sériová verzia má zaujať nízkou cenou, robustnosťou a spoľahlivosťou. Do predaja sa dostane najskôr koncom budúceho roka. V Európe sa na nové SUV či skôr crossover tešiť zatiaľ nemôžeme. Vyrábať sa bude výlučne v brazílskom závode v Resende.

Viac sa dozvieme počas autosalónu v Sao Paule, ktorý otvoria už zajtra 30. októbra. Zatiaľ si musíme vystačiť s jedinou ilustráciou novinky, prezrádzajúcou nanajvýš to, že Extreme II dostane typickú prednú masku moderných Nissanov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nissan #Concept #koncept #Nissan Extrem II #autosalón Sao Paulo 2014
Články podľa značiek